Arbeiders legden het dak van het kantoor in de industriezone vol zonnepanelen.

Testo legt dak van kantoorgebouw vol zonnepanelen

TERNAT - De in meetapparatuur gespecialiseerde firma Testo liet het volledige dakoppervlak van zijn kantoor aan de Industrielaan in Ternat bedekken met zonnepanelen.

Er wordt fors geïnvesteerd bij Testo België dezer dagen. Nadat het bedrijf, dat al jarenlang diepe wortels heeft in Ternat, onlangs een voor ons land unieke windtunnel voor de kalibratie van luchtdebieten in gebruik nam, trekt het nu ook voluit de kaart van duurzame, hernieuwbare energie met een grote zonne-installatie bestaande uit 120 panelen.

Hersteldienst

“Naast hernieuwbare energie zetten we bij Testo ook in op een hybride wagenpark en het ‘Go with the vélo’-initiatief om onze medewerkers met de fiets naar het werk te krijgen”, zegt Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België. “Verder doen we met Mooimakers opruimacties in de natuur rond onze kantoren, en proberen we onze afvalstromen zo minimaal en circulair mogelijk te maken. Ook in onze dienstverlening zelf gaan we voluit voor duurzaam, door sterk in te zetten op onze hersteldienst en wisselstukken. Toestellen afdanken doen we pas als er echt geen andere oplossing is.”