Nieuws Vlaams Brabant Texet vertelt verhaal van bloemetjes en bijtjes

Texet vertelt verhaal van bloemetjes en bijtjes

Texet vertelt verhaal van bloemetjes en bijtjes

AARSCHOT – Op de site van Texet BeNeLux, importeur van bedrijfs-en eventkledij, is een bijenhotel geplaatst, in samenwerking met Natuurpunt. Het initiatief past in het duurzaam bedrijfsbeleid. 

Het bijenhotel is het eerste op het Aarschotse industriepark Nieuwland. Op zoemende bewoners is het nog even wachten maar met het initiatief wil Texet BeNeLux, importeur van bedrijfs-en eventkledij, alvast de biodiversiteit in een rond het bedrijventerrein stimuleren. Na de winter is Texet BeNeLux ook van plan extra bloemzaad in te zaaien wat de komst van de bijen moet bespoedigen. Het bijenhotel wordt gerealiseerd in samenwerking met Natuurpunt.

Duurzaam bedrijfsbeleid 

“De aankoop van dit bijenhotel kadert in ons duurzaam bedrijfsbeleid”, zegt CEO Tom Van Heffen van Texet BeNeLux en Frankrijk. “Volgens Natuurpunt hebben solitaire of wilde bijen het vandaag erg moeilijk in een landschap waarin steeds minder nectarplanten voorkomen en lijden ze verder erg onder pesticidengebruik en ziektes.” Texet distribueert ook kledij uit biologisch katoen, waarbij tijdens de productieprocessen geen pesticiden worden gebruikt.

Logistiek/sales 

De site van Texet in Aarschot produceert zelf geen kledij. “Klopt, we hebben hier een salesfunctie en een logistieke opdracht. Voor dit laatste beschikken we over een warehouse van 12.000 m2. In de voorraad zitten 3 miljoen stuks kledij, goed voor een waarde van ongeveer 17 miljoen euro. Vanuit het magazijn wordt de geautomatiseerde warehouse aangevuld zodat de efficiënte orderpicking kan gebeuren na bestelling door de klant”, zegt CEO Tom Van Heffen. Texet doet aan piece picking (stukgoed), box picking (dozen) en pallet picking (paletten).

Texet BeNeLux en Frankrijk

Texet BeNeLux is onderdeel van de Zweedse beursgenoteerde holding New Wave Group. De Aarschotse vestiging telt ongeveer 50 werknemers en draait jaarlijks een omzet van ongeveer 26 miljoen euro. Tegen 2025 wil het bedrijf de omzet verdubbelen tot ongeveer 50 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Boortmeerbeek, Leuven
Boortmeerbeek

8 falingen

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/ROTSELAAR/TERVUREN/SCHERPENHEUVEL - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven failliet verklaard.        Lees meer