the leaf Foto: if

The Leaf lokt vijf jaar na opening recordaantal bezoekers

Shoppingsite The Leaf in Ternat viert deze maand haar vijfjarig bestaan. Volgens beheerder Redevco is er zeker reden tot feest want het retailpark is aan een recordjaar bezig. Ondanks dat succes is er geen ambitie meer om uit te breiden.

In 2018 opende Redevco shoppingpark The Leaf op een deel van de voormalige IKEA-site in Ternat. De herontwikkeling omvatte een grote nieuwe winkel voor Brico Plan-it en een dertiental kleinere winkelruimtes waarin bekende ketens als Action, E5-mode, LolaLiza, GIKS, Vanden Borre, JBC, Leen Bakker, en een Lunch Garden restaurant zich vestigden. Vijf jaar na de opening van het park is Filip de Bois, de Portfolio Director bij Redevco Belgium, een tevreden man.

“Het waren door corona lang niet altijd rooskleurige tijden. Toch kunnen we terugblikken op vijf mooie jaren in Ternat”, aldus de Bois. “Het is zelfs zo dat The Leaf momenteel aan het beste jaar tot nu toe bezig is op het vlak van aantal bezoekers. We zitten dus in stijgende lijn en dat maakt de onze huurders heel tevreden. De vraag naar winkelruimtes is dan ook groot.”

2,1 miljoen klanten

Over hoeveel bezoekers er jaarlijks precies afzakken naar The Leaf, wenst de Bois geen cijfers prijs te geven. Maar afgaande op het bezoekersaantal dat er rond de eerste verjaardag van het shoppingcentrum wel nog werd vrijgegeven, zullen er in 2023 meer dan 2,1 miljoen klanten zijn. Dat cijfer steeg toen trouwens uit boven de verwachtingen van Redevco.

En hoewel Redevco heel tevreden is over de gang van zaken in Ternat, ging het er de afgelopen jaren toch ook niet helemaal aan toe hoe de herontwikkelaar dat wenste. Zo werden de plannen om aanpalend een groot bioscoopcomplex te bouwen geschrapt. Noodgedwongen, na fel protest van inwoners die vreesden voor nog meer files op de Assesteenweg. Ook de plannen voor de inplanting van een hamburgerrestaurant en een trampolinepark op de site kwamen er niet door.

“We hebben geen ambitie om bij te bouwen”, laat de Bois daarover weten. “Het dossier over het fastfoodrestaurant staat on hold. Van het bioscoopcomplex is al helemaal geen sprake meer. De gemeente is geen voorstander, en daar leggen we ons bij neer.”

Het vijfjarige bestaan van The Leaf zal op zaterdag 18 november uitgebreid worden gevierd. Er wordt animatie voorzien op de promenade, en er worden aan de klanten prijzen en mezenbolletjes uitgedeeld. Redevco laat weten dat de winkels ook heel wat kortingen en cadeautjes voorzien om de verjaardag te vieren.