Nieuws Vlaams Brabant Thema-avond over zonwering lokt vaklui naar Harol in Diest

Thema-avond over zonwering lokt vaklui naar Harol in Diest

Thema-avond over zonwering lokt vaklui naar Harol in Diest

20160419-Harol_verozoIn de bedrijfsgebouwen van Harol in Diest kwam een honderdtal vaklui uit de bouwsector samen voor een thema-avond over zonwering. Dat was een organisatie van de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC).

Naar opkomst werd de uiteenzetting over de evolutie van zonwering een groot succes. Dat bewijst dat het onderwerp bijzonder actueel is.  Specialisten gaven toelichting over de verschillende aspecten van zonwering en vaklui konden in debat gaan. Dat leidde tot een geanimeerd debat over de voor- en nadelen van klassieke zonweringsoplossingen versus electrochroomglas.

Het belang van zonwering in nieuwe duurzame en gerenoveerde woningen en gebouwen neemt steeds toe. Zonwering met een hoog rendement combineert zon- en daglichtregeling. “Architecten en aannemers zouden dat concept als standaard voor energieprestaties in hun bouwontwerp moeten opnemen”, zegt Ann Van Eycken van Verozo, de Belgische beroepsvereniging van buiten- & binnenzonwering en rolluiken.

Het is aangewezen om de plaats van zonwering en rolluiken nauwkeurig te bepalen om de beste resultaten te boeken. “Met dynamische zonwering verbruik je minder energie en voorkom je oververhitting”, stelt Jan Habex van Harol.

De keuze van beglazing leunt daarbij aan. “Electrochroomglas regelt het binnenkomen van licht en warmte dynamisch, volgens de weersomstandigheden”, zegt Paul Roman van Saint-Gobain. “Zonwering is nutteloos als die niet automatisch reageert op alle externe factoren zoals zon, wind en temperatuur en daarbij is ingesteld op de bestemming van het gebouw”, stelt Gunter Lories van Skygge.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.