Nieuws Vlaams Brabant Ticto haalt 3,5 miljoen euro zaaikapitaal op

Ticto haalt 3,5 miljoen euro zaaikapitaal op

Ticto haalt 3,5 miljoen euro zaaikapitaal op

tictoTicto uit Zellik, een pionier in “visual crowd authentication” technologie, heeft 3,5 miljoen euro zaaikapitaal opgehaald. De start-up gaat het geld gebruiken om zijn organisatie uit te bouwen en de productontwikkeling te versnellen. Er namen 24 partijen deel aan deze investeringsronde, waaronder LRM, Niko Group, de Cronos Groep, Level Next, Nova Reperta, EOS Invest, technologie ondernemer Peter Hinssen en de wereldvermaarde cryptograaf Paul Kocher.

De voorbije zomer haalde oprichter Johan Vinckier een ervaren management team aan boord. Met Maarten Vandenbroucke en Maarten Van Speybroeck vervoegden twee ervaren start-up ondernemers het bedrijf. Eerder richtten ze onder meer drone bedrijf Gatewing op. Bart Vansevenant, met jarenlange ervaring in de informaticabeveiligingssector bij Ubizen, Verizon en cloud security start-up Catbird, vervolledigde het team.
“We zijn zeer trots om de financiële en business ondersteuning te krijgen van deze indrukwekkende groep van business angels en captains of industry”, zegt Johan Vinckier, CEO van Ticto. “Deze investering bevestigt de positieve reacties van de markt op Ticto’s uniek product en de belangrijke erkenning die we eerder dit jaar kregen door de verkiezing tot tweede meest innovatieve start-up bedrijf in de informaticabeveiligingssector op de RSA conferentie in San Francisco.”
Ticto heeft ook zijn Advisory Board aangesteld, die hen zal adviseren op het vlak van product en marktstrategie. De aangestelde leden van de Ticto Advisory Board zijn Peter Hinssen, Stijn Bijnens, Carl Annick en wereldleider in cryptografie Professor Bart Preneel. eWe konden ons geen sterker team van domein- en marktexperten wensen. De gezamenlijke kennis en ervaring van deze groep is indrukwekkend en zal van onschatbare waarde zijnde voor de verdere evolutie van ons bedrijf”, zegt Vinckier.
In  januari start Ticto met een reeks pilootprojecten in verschillende industrietakken in zowel Europa als Noord-Amerika. Deze pilootprojecten hebben als doel feedback te verzamelen van potentiële kopers en gebruikers, en zullen directe input vormen voor de toekomstige productontwikkeling en de uitrol op grotere schaal later in het jaar.
De Tictopass laat toe om meteen te zien of mensen of objecten de autorisatie hebben om op een bepaalde plaats of evenement te zijn. De Tictopass fungeert ook als traditionele toegangsbadge en laat eveneens toe om veilig in te loggen in computersystemen, wat het tot een innovatieve oplossing maakt voor zowel fysische toegangscontrole als cybersecurity.

 

http://www.ticto.com.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.