Nieuws Vlaams Brabant Tien dagen extra hinder door werken op E40

Tien dagen extra hinder door werken op E40

Tien dagen extra hinder door werken op E40

werken E40Slecht nieuws voor ondernemingen en hun werknemers die gebruik maken van de E40 tussen Leuven en Brussel. Op het stuk tussen Bertem en Sterrebeek wordt tien dagen lang gewerkt, vanaf zondagavond 17 juli. Het aantal rijstroken wordt in beide rijrichtingen herleid van vier naar drie. Extra files in aantocht dus.

Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer zijn de werken noodzakelijk voor de herstelling van het wegdek. De werkzaamheden beginnen op zondagavond 17 juli om 21 uur. Volgens de huidige planning zullen ze duren tot en met woensdag 27 juli.

Tussen Bertem en Sterrebeek (Zaventem) moet het verkeer in die periode in beide rijrichtingen over drie rijstroken in plaats van de gangbare vier. Wegen en Verkeer laat de werken uitvoeren tijdens het bouwverlof om de hinder voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de files op weekdagen niet veel langer zullen zijn dan op werkdagen buiten de vakantieperiodes. In de ochtendspits wordt het zeker aanschuiven richting Brussel. In de avondspits is dat richting Leuven.

In het weekend van 23 en 24 juli komt daar het vakantieverkeer bij. “Dan doen weggebruikers er goed aan voor hun vertrek de verkeersinformatie te raadplegen”, stelt de Afdeling Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant in een mededeling.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.