https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_03_16_bd7bc663-8aa1-4c3a-bb17-722387573459 Citribel is een van de gevestigde waarden in Tienen. Foto VDT

Tienen en Vilvoorde ‘hotspots’ voor Open Bedrijvendag

TIENEN, VILVOORDE - Tienen en Vilvoorde zijn uitverkoren door Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant als hotspots voor de Open Bedrijvendag dit jaar op zondag 1 oktober. En dat is niet toevallig.

“In zowel Tienen als Vilvoorde zijn tal van boeiende bedrijven te vinden die in hun sector koploper zijn of zelfs de enige ter wereld die een bepaald product aanbieden”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka Vlaams-Brabant. “Het is een unieke gelegenheid om niet alleen deze toppers te gaan ontdekken, maar ook andere ondernemingen in de regio.”

“We hebben inderdaad schitterende bedrijven”, zegt schepen van Economie Eddy Poffé (Open VLD). “Zo zijn er bijvoorbeeld de gevestigde waarden met een lange geschiedenis, zoals Tiense Suiker, Citribel en SES. Deze excelleren door uitgekiende innovatie. We zijn bijzonder trots dat ze zich hier in Tienen gevestigd hebben. Deze geschiedenis en innovatie willen we graag delen met andere ondernemers en het brede publiek.”

In 2022 openden 33 bedrijven hun deuren tijdens Open Bedrijvendag in Vlaams-Brabant. Dit jaar hoopt de organisatie op nog meer inschrijvingen. Kandidaten kunnen hiervoor tot 15 mei terecht op www.openbedrijvendag.be. Voor de hotspot in Vilvoorde kan je tot 15 juli inschrijven.