Nieuws Vlaams Brabant Bedrijf levert massa spuitnaalden aan vaccinproducent: “belangrijkste bestelling in ons 35-jarige bestaan”

Bedrijf levert massa spuitnaalden aan vaccinproducent: “belangrijkste bestelling in ons 35-jarige bestaan”

CEO Hendrik Seghers (rechts) en Francis Gielen (CFOO).

Bedrijf levert massa spuitnaalden aan vaccinproducent: “belangrijkste bestelling in ons 35-jarige bestaan”

TIENEN – Het Tiense Hospidex, invoerder, distributeur en verkoopkanaal van medisch materiaal, levert 256 miljoen LDS-spuitnaalden aan de Duitse vaccinproducent BioNtech. Vorige week sloot het bedrijf met Europa ook een kaderovereenkomst voor de mogelijke levering van nog eens honderden miljoenen LDS-spuitnaalden en ander medisch materiaal. Voor deze deals werkt Hospidex samen met een Britse producent.  “Dit is de belangrijkste bestelling in ons 35-jarige bestaan”, zegt CEO Hendrik Seghers van Hospidex. 

LDS -naalden (Low Dead Space) zijn speciaal ontwikkeld voor het toedienen van kostbare en schaarse producten, en dus nuttig voor vaccinatie tegen COVID-19. Door het gebruik van deze speciale naalden kunnen uit één flacon niet 5 maar 6 dosissen worden toegediend.

Restvloeistof 

Na injectie met een klassieke naald blijft in een spuit gemiddeld een rest vloeistofvolume tot 80 uL dat niet kan worden geïnjecteerd. Door het zogenaamde dode volume in spuiten en naalden worden in totaal grote hoeveelheden geneesmiddel en vaccin verspild. Door het “Low Dead Space” concept wordt het ongebruikt volume tot een minimum herleid (12 tot 14 uL). Minder verlies betekent dat meer mensen sneller kunnen worden gevaccineerd. Voor heel Europa kan dit oplopen tot een winst van miljoenen vaccins.

256 miljoen stuks, mogelijk nog eens 550 miljoen spuitnaalden

Hospidex leverde vorige week 100 miljoen LDS-spuitnaalden aan de Duitse vaccinproducent BioNtech. De naalden worden geproduceerd in China, door een partner van het Britse Vernicare. Dit laatste bedrijf werkt op zijn beurt samen met Hospidex. In het kader van deze samenwerking zullen de komende maanden nog eens 156 miljoen LDS-spuitnaalden worden geleverd aan de Duitse vaccinproducent. “Dit is de belangrijkste bestelling in ons 35-jarige bestaan”, zegt CEO Hendrik Seghers. Hoeveel de deal in het laadje brengt, is niet bekendgemaakt.

Het is duidelijk dat Hospidex op een roze wolk werkt. Een kaderovereenkomst met Europa is mogelijk nog eens goed voor de levering van gigantische hoeveelheden LDS- en klassieke injectienaalden, spuiten, naaldcontainers en ontsmettingsdoekjes uit het eigen gamma van Hospidex.

Gigantisch verschil 

“Elk vaccin tegen COVID-19 telt”, zegt Hendrik Seghers. “We zijn trots dat we als relatief kleine speler zo’n gigantisch verschil kunnen betekenen in het versnellen en efficiënter maken van het vaccinatieproces. We zijn ook erg betrokken bij het hele vaccinatieproces met het leveren van onze Sharpsafe naaldcontainers, die helpen bij het veilig toedienen van het vaccin. Hospidex levert deze naaldcontainers reeds aan de Belgische, Nederlandse, Duitse en Franse overheden.”

Hospidex 

Hospidex is sinds 1986 actief in de medische sector. De onderneming is gespecialiseerd in de invoer, distributie en commercialisering van medisch materiaal in West-Europa met focus op de Benelux, Frankrijk en de Duitstalige landen. Binnen deze markten levert Hospidex direct of indirect aan ziekenhuizen, medische speciaalzaken, laboratoria en rust- en verzorgingsinstellingen. Het bedrijf wordt geleid door managing directors Hendrik Seghers en Francis Gielen. Bij Hospidex werken 45 mensen, het bedrijf draait een jaarlijkse omzet van ongeveer 30 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Vlaams Brabant

Make-over voor ’t Roddelkot

BERTEM - Dagbladhandel ’t Roddelkot aan de Tervuursesteenweg in Bertem heeft een complete make-over gekregen.  Behalve het gloednieuwe interieur is… Lees meer

Aarschot, Holsbeek
Aarschot

Spitsstrook E314 is op komst

LEUVEN/HOLSBEEK/ROTSELAAR/AARSCHOT - De voorbereidingswerken van de aanleg van een spitsstrook op de E314, tussen Wilsele en Aarschot, starten deze maand.… Lees meer