Nieuws Vlaams-Brabant Tiense handelaars starten met preventienetwerk tegen inbrekers

Tiense handelaars starten met preventienetwerk tegen inbrekers

Foto if/vdt

Tiense handelaars starten met preventienetwerk tegen inbrekers

TIENEN – De stad roept, naar aanleiding van een reeks inbraken, handelaars samen voor een infomoment over een buurtpreventienetwerk voor handelaars. Nu dinsdag 24 januari om 18u in het stadhuis.

De stad Tienen en de politiezone Getevallei willen de lokale handelaars ondersteunen bij de oprichting van een buurtpreventienetwerk voor handelaars.

“Een buurtpreventienetwerk is een groep van burgers of handelaars die verdachte situaties snel aan elkaar signaleren via een WhatsApp-groep”, aldus burgemeester Katrien Partyka (CD&V).

“Het is daarbij erg belangrijk dat eerst de politie via het noodnummer 101 op de hoogte wordt gebracht zodat er snel opgetreden kan worden. Momenteel zijn er al negen buurtpreventienetwerken voor burgers actief in het centrum en de deelgemeenten. We hebben gemerkt dat deze buurtpreventienetwerken hebben bijgedragen tot de veiligheid en willen dergelijk netwerk ook voor handelaars stimuleren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.