Nieuws Vlaams-Brabant Tiense horeca-uitbaters krijgen nepmail over “rioolbelasting”

Tiense horeca-uitbaters krijgen nepmail over “rioolbelasting”

Tiense horeca-uitbaters krijgen nepmail over “rioolbelasting”

TIENEN – Enkele horeca-uitbaters in Tienen kregen een vreemde brief of mail binnen van een gerechtsdeurwaarder met de oproep om onmiddellijk een afvalstoffenheffing en een rioolbelasting voor 2022 te betalen. De vordering zou opgedragen zijn door de gemeente. Het gaat om nepbrieven -en mails.

Katrien Vanistendael van restaurant De Refugie kreeg ook zo’n brief. “Ik heb meteen gebeld naar het incassobureau en daar kreeg ik te horen dat de brief fake was. Voor hen was het natuurlijk een vervelende zaak. Ik heb de brief daarop meteen weggegooid. Ik vond het al een vreemde zaak want nog nooit eerder moesten wij een riooltaks betalen.”

Carole Moers, uitbaatster van het Alpha Hotel, kreeg een soortgelijke mail op haar computer. “Ik heb de mail doorgestuurd naar gerechtsdeurwaarder Vandemarliere en heeft liet me weten dat het om phishing gaat. De mail leek wel vrij echt, maar enkele vreemde zaken deden bij mij toch een belletje rinkelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.