Nieuws Vlaams-Brabant Tiense Polytek opent nieuwe vestiging

Tiense Polytek opent nieuwe vestiging

CEO Werner Herbots.

Tiense Polytek opent nieuwe vestiging

TIENEN – Om dichter bij de klanten te zitten en uit te breiden naar Zuid-Holland heeft het Tiense engineeringbedrijf Polytek een nieuwe vestiging geopend in Zwijndrecht. COO Jan Lysens zal vanuit Linkeroever de activiteiten in de bestaande en nieuwe groeiregio’s mee aansturen.

Polytek is een snelgroeiend bedrijf. Goed 10 jaar na de oprichting  telt de onderneming een 30-tal werknemers in de vestigingen van Tienen (Foodport) en Luik. Sinds kort heeft Polytek ook voet aan de grond gezet in het noorden van het land. In Zwijndrecht (Linkeroever) heeft het ingenieursbedrijf zijn intrek genomen in de gebouwen waar ook stadsgenoot TMS Industrial Services onderdak heeft gevonden.

Groei

“We zijn hard aan het groeien”, zegt Jan Lysens, COO bij Polytek. “Met de opening van de vestiging in Zwijndrecht willen we dicht bij onze klanten zitten om hen nog beter te ondersteunen en onze activiteiten uit te breiden naar het zuiden van Nederland. Ook in het kader van onze zoektocht naar nieuwe collega’s is een lokale verankering zeker en vast een pluspunt.”

Activiteiten

Polytek is gespecialiseerd in het laten passen van nieuwe ontwerpen in bestaande technische installaties. Dat kan gaan van het exact in kaart brengen van een bestaande situatie via 3D laserscanning, tot BIM-management (Building Intelligent Models) waarbij het hele traject van bij de conceptfase tot en met de effectieve constructie beheerd wordt. “Hiervoor heeft Polytek experten in huis die gespecialiseerd zijn in verschillende vormen van engineering: mechanical, piping, civil en structural”, zei CEO Werner Herbots van Polytek dit voorjaar.

Jan

Met de aanwerving van Jan Lysens speelt Polytek niet alleen op vlak van detailed engineering en uitvoering maar wil het bedrijf ook verder inzetten op een totaal aanpak. Ondersteuning bieden vanaf de conceptfase naar haalbaarheidsstudies en effectieve projectuitvoering. Polytek ontzorgt zijn klanten om vanaf de conceptfase een project virtueel te bouwen en ontwikkelen, dit met de detailkennis van engineering en uitvoering als stokpaardje. Zodoende worden de vooropgestelde planning en budget met digitale precisie uitgevoerd.

“In die ruimere context ben ik recent aangetrokken door Polytek”, zegt Jan nog. Met een achtergrond als bio-ingenieur en ervaring in de water en afvalwatersector was hij eerder aan de slag bij een project management & Engineering firma waarvoor hij de Grote Oceaan overstak om daar de lokale Canadese activiteiten uit de grond te stampen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

8 falingen

HAACHT/LUBBEEK/TIENEN/LEUVEN/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer