Nieuws Vlaams Brabant Tiense Suikerraffinaderij investeert 20 miljoen euro in sugarhub

Tiense Suikerraffinaderij investeert 20 miljoen euro in sugarhub

Tiense Suikerraffinaderij investeert 20 miljoen euro in sugarhub

sugar-hub-tienenTiense Suikerraffinaderij heeft 20 miljoen euro geïnvesteerd in een sugarhub. In dat zestig meter hoog gebouw wordt de suiker industrieel verpakt en verdeeld. De hub dient ook voor het maken van specialiteiten zoals parelsuiker. Premier Charles Michel (MR) opende dinsdagmiddag de installatie op de bedrijfsterreinen in Tienen.

De bouw startte in februari 2015. Het gebouw is 60 meter hoog, 50 meter breed en 55 meter lang. De installatie is modulair ontworpen met drie verdiepingen met telkens een andere functie. In het hoogste deel zijn zeefinstallaties en maturatie-, fractie- en weegsilo’s ondergebracht om met een mobiel telescopisch laadsysteem de bulkwagens te laden. Dit nieuwe concept maakt het mogelijk om vijftig voertuigen per dag op een hygiënische manier te laden. In het tussengedeelte wordt parelsuiker geproduceerd. Het laagste gedeelte bevat een opslagzone voor de industriële verpakking op laadkaaien.

In de installatie stroomt de suiker door de drie verdiepingen, wat een grote energiebesparing oplevert. De geluidsisolerende wandbeplating sluit overlast voor de omgeving uit, stelt Tiense Suikerraffinaderij. Het bedrijf investeerde ruim 20 miljoen euro, met steun van het moederbedrijf Südzucker.

“Dit moet bijdragen tot een duurzame toekomst voor zowel de Tiense Suikerraffinaderij als de groep Südzucker. Inspelen op de noden van de klanten en de veranderende industriële omstandigheden staat daarbij centraal”, zegt Isabelle Roelandts van de dienst communicatie.

Charles Michel woonde de opening bij en liet de eerste industriële zakken van de nieuwe verpakkingslijn rollen. De eerste minister zette zijn handtekening op een van de zakken van twintig kilogram.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.