Nieuws Vlaams Brabant Tiense Suikerraffinaderij verantwoordelijk voor arbeidsongeval

Tiense Suikerraffinaderij verantwoordelijk voor arbeidsongeval

Tiense Suikerraffinaderij verantwoordelijk voor arbeidsongeval

De Tiense Suikerraffinaderij is door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 18.000 euro voor een zwaar arbeidsongeval. In een vestiging in Oostkamp verloor een jongeman alle vingers van zijn rechterhand.

Een 20-jarige man was in januari vorig jaar aan het werk bij de machine Poeders 1. Toen die machine verstopt geraakte, probeerde de arbeider met zijn hand de verstopping rond een schroef te verhelpen. De machine schoot plots toch in gang, waardoor het slachtoffer met zijn hand klem kwam te zitten.

De jongeman beweerde dat hij op de noodstop geduwd had. Zijn advocaat stelde dat zijn cliënt niet door een geluid of lampje gewaarschuwd was toen de machine toch opnieuw begon te werken en dat er dus wel degelijk een gevaarlijke situatie ontstaan was. Volgens het openbaar ministerie heeft het bedrijf onvoldoende gewezen op de gevaren van de machine.

Volgens de verdediging gebeurt de reiniging van de machine volledig automatisch. In principe moeten de werknemers niet op het platform zijn en al zeker nooit de schroef aanraken. Als de noodstop werkelijk is ingeduwd, kan de machine niet opnieuw in werking schieten, stelde de advocaat. Volgens de Tiense Suikerraffinaderij was op de machine een grondige risicoanalyse uitgevoerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.