Nieuws Vlaams Brabant Topondernemers doen intrede bij noodlijdend OHL

Topondernemers doen intrede bij noodlijdend OHL

Topondernemers doen intrede bij noodlijdend OHL

OHLTopondernemers doen hun intrede bij het noodlijdende Oud-Heverlee/Leuven. Toplui van DLH Express en ViRiX krijgen een zitje in de raad van bestuur van de gedegradeerde voetbalclub. Dit is de eerste stap in de overgang naar een vennootschap. Die moet investeerders naar De Dreef in Leuven lokken.

Na de degradatie uit de hoogste voetbalklasse en het verlies van enkele sponsors probeert OHL wanhopig het geweer van schouder te veranderen. De club besliste recentelijk om het onderdeel professioneel voetbal, zeg maar de A-kern (of wat daar van overschiet), over te hevelen van de huidige vzw naar een vennootschap. Die overstap moet een of meerdere investeerders aantrekken, die de meerderheid van de aandelen verwerven.

Op een buitengewone algemene vergadering werden drie externe bestuurders verkozen die toetreden tot de raad van bestuur. Het gaat om Patrick Boone, Jean-Marc Delporte en Vic Haenen. Boone is vicepresident road network Europa bij DHL Express in Zaventem, Delporte is voorzitter van het directiecomité van de FOD Economie en Haenen is gedelegeerd bestuur bij ViRiX.

De familiale projectontwikkelingsgroep ViRiX realiseert kantoor- en residentiële projecten in Leuven en Vilvoorde en winkels en horeca in Vilvoorde. Het bedrijf bouwde expertise op in de herbestemming van vervallen of in onbruik geraakte sites. Zo heeft ViRiX in Leuven enkele grote bouwprojecten lopen, onder meer rond de Vaartkom en in de Sluisstraat.

OHL haalt de mosterd bij voetbalclub Westerlo, waar lijmfabrikant Soudal enkele dagen geleden de meerderheid van de aandelen heeft verworven. “De meeste clubs zijn er op die manier in geslaagd extra middelen aan te trekken, waardoor het voor ons steeds moeilijker wordt om te kunnen concurreren”, zegt ceo Paul Van Der Schueren.

“Als wij in het snel evoluerende professionele voetballandschap nog een rol van betekenis willen blijven spelen, moeten ook wij naar een structuur overschakelen die door een investeerder kan worden overgenomen en gerund. Wij gaan die structuur de volgende maanden uitbouwen zodat we klaar zijn als zich een kandidaat aandient.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.