Nieuws Vlaams Brabant Toptandem aan het roer van Tafelrond

Toptandem aan het roer van Tafelrond

Toptandem aan het roer van Tafelrond

tafelrondJan Callewaert, ondernemer en bezieler van Tafelrond, geeft de dagelijkse leiding van het complex dat in juni opent aan General Manager Yannick Bouts en topchef Wouter Van der Vieren. Daarmee strikt Callewaert niet de minsten. De opening van Tafelrond creëert een dertigtal jobs in de regio en geeft zo een nieuwe en positieve impuls aan het toerisme en de werkgelegenheid.

Op 7 juni opent Tafelrond de deuren. Het historische gebouw op de Leuvense Grote Markt zal een designhotel, een wellness, een toprestaurant, vergaderzalen en een opnamestudio herbergen. Tafelrond wordt de ontmoetingsplaats van de 21ste eeuw: een unieke hotellocatie in een historisch kader met alle comfort en design.

Met de ervaren tandem Bouts / Van der Vieren aan het roer, heeft Tafelrond alles in huis om de horeca-industrie zowel nationaal als internationaal te dynamiseren en te innoveren. Bouts, die zijn ervaring eerst opbouwde in hotels zoals Marriott, Holiday Inn & Crowne Plaza, later in de hotelgroep Flanders Hotel Holding (waaronder Auberge du Pêcheur, Hotel Serwir, Gosset Hotel, Charl’s en Diner Privé), neemt de rol van General Manager op zich. Topchef Van der Vieren leidt het restaurant. Hij verdiende zijn sporen de laatste jaren in zijn eigen zaak Clandestino, The Wy Brussels (Mercedes House) en als chefkok voor Piet Huysentruyt in Likoké in Frankrijk.

Met de aankondiging start ook de zoektocht naar de invulling van het team. De opening van Tafelrond zal een dertigtal jobs creëren.. Tafelrond zoekt een verscheidenheid aan horeca-profielen, want het gebouw herbergt naast het hotel en restaurant bijvoorbeeld ook een opnamestudio waar live-debatten en lezingen zullen plaatsvinden. Iedereen met een hart voor horeca, kan zijn/haar CV doorsturen naar yannick.bouts@tafelrond.com of via tafelrond.com reageren.

“De Leuvense kenniseconomie trekt veel mensen uit het buitenland aan”, zegt Jan Callewaert. “Tafelrond wordt dan ook een ontmoetingsplaats van de 21ste eeuw. Een plek waar verschillende generaties en leefwerelden elkaar ontmoeten. Een spanning tussen oud en nieuw; de verbinding van poëzie en spitstechnologie. Kortom: de toekomst, verpakt in een historisch kader.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.