Nieuws Vlaams-Brabant “Tot 40% minder bezoekers na invoering maatregelen”

“Tot 40% minder bezoekers na invoering maatregelen”

Erik De Rop.

“Tot 40% minder bezoekers na invoering maatregelen”

LEUVEN – De horecazaken op de Oude Markt in Leuven hebben dit weekend tot 40% minder bezoekers over de vloer gekregen dan andere weekends. Dat meldt Erik De Rop, voorzitter van vzw Oude Markt, maandag aan Belga. Vooral zaterdag was het “absoluut kalmer en minder druk dan anders”. 

“De hele voorbije week hebben de cafés slechtere cijfers genoteerd. Op vrijdag, een dag voordat de nieuwe coronaregels in voege traden, was het wel bijzonder druk, zegt De Rop.

Tijdens het weekend was er een grote terugval te merken. Geen enkel café op de Oude Markt heeft overigens met sneltesten gewerkt, allemaal hebben ze voor mondmaskers geopteerd. “Het is bang afwachten wat de komende weken zullen brengen”, zegt De Rop. “We weten dat deze periode, vlak voor eindejaar, traditioneel niet de beste is. We hopen volgende week een beter zicht te hebben op de impact van de maatregelen, maar dit weekend waren er alvast weinig klanten.”

Leuven kondigde maandag eveneens aan dat het enkele eindejaarsevenementen schrapt van de agenda. Zo ook de countdown, die traditiegetrouw plaatsvindt op de Oude Markt. “Dat is jammer, maar het is wat het is. Alle begrip voor de beslissing, veiligheid en gezondheid primeren.” De Rop vraagt zich evenwel af wat de afgelasting betekent voor de veiligheid van het vele volk dat op oudejaarsavond naar de Oude Markt zal afzakken. Normaal gezien leidt een 40-tal stewards en vrijwilligers de Countdown in goede banen. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat niemand glas meeneemt op het plein.

“Valt met het wegvallen van die gestructureerde organisatie ook de veiligheid niet deels weg? Daar ben ik toch bezorgd over. Wij hebben nu vernomen dat het evenement niet doorgaat, dus de bal ligt in het kamp van de stad”, besluit De Rop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Starter van de week: VIKI

AARSCHOT -  In Aarschot is het bedrijf VIKI van start gegaan. Het virtuele restaurantconcept van ondernemer Alexander Coumnas is onze… Lees meer

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.