Nieuws Vlaams Brabant Tot The Fourth omgedoopt Tafelrond opent de deuren

Tot The Fourth omgedoopt Tafelrond opent de deuren

Tot The Fourth omgedoopt Tafelrond opent de deuren

Tafelrond 54Wie de voorbije weken en maanden op de Grote Markt in Leuven passeerde, kon er niet naast kijken.  In en rond het historische gebouw Tafelrond werd heel hard gewerkt. Om het na jaren van leegstand om te bouwen tot een luxehotel. De timing werd niet gehaald maar het kon de pret amper bederven. The Fourth, zoals het project van ondernemer Jan Callewaert heet, opent de deuren voor het (niet zo grote) publiek.

Voor een toeristische trekpleister van formaat is de hotelinfrastructuur in Leuven niet bepaald toereikend. Dat bleek nog na de aanslag in Zaventem toen slechts een deel van de naar Leuven overgebrachte gestrande reizigers een onderkomen vond in een van de hotels.

Met The Fourth is de universiteitsstad een hotel rijker. Een luxeversie wel te verstaan. Tafelrond herbergt ook een restaurant, vergaderzalen en een multimediastudio. Het historische gebouw uit de vijftiende eeuw moet volgens de uitbaters een moderne ontmoetingsplaats worden. Althans voor de meer gefortuneerden. Een kamer kost al snel 180 euro per nacht, in het laagseizoen. In het hoogseizoen kost een overnachting zomaar eventjes 400 euro.

“Het gebouw is door de eeuwen heen een ontmoetingsplaats geweest”, zegt Jan Callewaert, eigenaar en bezieler van het project. “Het moet opnieuw een plaats worden waar verschillende generaties en leefwerelden elkaar ontmoeten. Een spanning tussen oud en nieuw, de verbinding van poëzie en spitstechnologie. Kortom: de toekomst, verpakt in een historisch kader.”

Tafelrond 186The Fourth verwijst naar de rijke geschiedenis van het gebouw. Na de gilden (1479), de schouwburg (1817) en de Nationale Bank (1930) is dit de vierde bestemming van het historische pand. Het hotel heeft 44 kamers: superior rooms, deluxe rooms, junior suites en twee suites met mezzanine onder het dak. Vanuit de binnentuin kan de klant de architectuur van het gebouw, die oud met nieuw verbindt, aanschouwen.

Het restaurant heet Tafelrond, wordt geleid door Wouter Van der Vieren en is omgeven door een diningroom, een oranjerie en een lounge. De multimediaruimte, Studio Jan, staat in het teken van communicatie en verbinding. Pronkstuk in de veelzijdige en hoogtechnologische ruimte is een gigantische videowall.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.