Nieuws Vlaams Brabant TPAD koopt extra AED-toestellen voor ziekenvervoer

TPAD koopt extra AED-toestellen voor ziekenvervoer

TPAD koopt extra AED-toestellen voor ziekenvervoer

ziekenvervoerTPAD (Taxi Polly Ambulancedienst) gaat extra AED-toestellen aankopen voor haar ambulancevervoer en voor het personenvervoer dat het organiseert voor bedrijven. De onderneming uit Landen tekende als eerste in op een partnerschap van Unizo en Heartsaver.

Hartaandoeningen zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Door het tijdig toepassen van hartreanimatie en defibrillatie stijgen de overlevingskansen aanzienlijk. Het gebruik van AED-toestellen (automatische externe defibrillator) kan daarbij halve wonderen verrichten. Zo’n machine helpt diegene die de reanimatie wil uitvoeren stap voor stap.

In België zijn er veel te weinig AED’s op openbare plaatsen beschikbaar. Daar wil de vzw Heartsaver onder peterschap van professor Pedro Brugada iets aan doen. De vzw wil gemeenten, sportverenigingen, scholen en bedrijven aanmoedigen om AED’s te plaatsen aan de gevel en hun medewerkers op te leiden in het geven van hartreanimatie en het gebruik van een AED.

Unizo zet daar graag de schouders onder en gaf al in augustus zelf het goede voorbeeld. Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt plaatste samen met Brugada en Luc Ketele van Heartsaver een AED aan de buitengevel van het hoofdkantoor van Uino in Brussel.

Unizo engageerde zich ook om ondernemers aan te moedigen hetzelfde te doen. Het eerste bedrijf dat hierop reageerde, is er eentje uit Vlaams-Brabant. Meer bepaald TPAD uit Landen, actief in het ziekenvervoer. TPAD gaat extra AED’s aankopen voor het ambulancevervoer maar ook voor het personenvervoer dat het organiseert voor bedrijven. Hiermee is het een van de pioniers in België die deze investering doet via het Heartsaver project.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.