Villa Lorraine Traiteur Villa Lorraine Traiteur zal de deuren niet meer heropenen. Schepen De Broyer bevestigt dat de vergunning geweigerd werd. Foto: mdt

Traiteurszaak in Overijse moet de deuren sluiten na meerdere vergunningweigeringen van gemeente

Traiteurszaak Villa Lorraine Traiteur, gelegen op de Brusselsesteenweg in Overijse, legt vanaf zaterdag verplicht de boeken neer. Het gemeentebestuur weigerde al meerdere vergunningen, waardoor de zaak moet sluiten.

Villa Lorraine Traiteur was nog niet zo lang actief in Overijse, aangezien de zaak opende in september 2022. “Sindsdien heeft de winkel te maken gehad met aanhoudende administratieve obstakels, gekenmerkt door drie opeenvolgende weigeringen van exploitatievergunningen door de gemeente”, klinkt het bij de uitbaters. “Volgens ons zijn deze beslissingen gebaseerd op een misleidende interpretatie van een bestemmingswijziging, terwijl de locatie voorheen een bankagentschap huisvestte.”

Hoewel de traiteurszaak naar eigen zeggen bleef proberen, verkregen de uitbaters van de gemeente niet de juiste vergunning om Villa Lorraine Traiteur in Overijse verder te zetten. “Deze situatie dwingt ons om de activiteiten te beëindigen om eventuele gerechtelijke sancties te vermijden. De laatste openingsdag van de winkel in Overijse zal zaterdag 15 juni zijn. We danken onze klanten voor hun steun en loyaliteit. Zij zijn welkom in onze andere vestigingen in Lasne, Stockel, Ukkel en Waterloo.”

Beroep

Bevoegd schepen Jan De Broyer (Overijse 2002-N-VA) wil niet te diep ingaan op de kwestie. “Er loopt immers nog een procedure”, zegt hij. “Als gemeente hebben we al een vergunning geweigerd. De mensen van de traiteurszaak gingen vervolgens in beroep bij de provincie, maar ook de deputatie gaf ons gelijk. Tegen die weigering loopt nog een procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Meer kan ik daar niet over zeggen, aangezien dat op deontologisch vlak niet correct zou zijn”, besluit De Broyer.

Zo blijft het onduidelijk op welke basis het gemeentebestuur van Overijse de vergunningsaanvragen weigerde, al maakt dat voor Villa Lorraine Traiteur dus weinig verschil. Vanaf zondag sluit de traiteurszaak immers definitief de deuren in de Druivenstreek.