Nieuws Vlaams Brabant Traktatie na gulle gift voor horecazaak? Opletten geblazen. Cafébaas Wim getuigt

Traktatie na gulle gift voor horecazaak? Opletten geblazen. Cafébaas Wim getuigt

Copy: Alain Trappeniers.

Traktatie na gulle gift voor horecazaak? Opletten geblazen. Cafébaas Wim getuigt

LEUVEN – Wim Poppe, zaakvoerder van wereldcafé Gitan in Kessel-Lo(Leuven), is in eerste aanleg veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en tweeduizend euro boete voor het overtreden van de coronamaatregelen. Uit dankbaarheid voor een gift had hij een klant getrakteerd op een Leffe. Poppe gaat tegen de beslissing in beroep.

 

Een patrouille van de Leuvense politie viel op 4 juni vorig jaar iets over middernacht wereldcafé Gitan aan de Diestsesteenweg in Kessel-Lo binnen. Door de coronamaatregelen kan je er enkel terecht voor takeaway gerechten.

“Geen lockdownfeestje”

Voor de toog troffen de dienstdoende agenten uitbater Wim Poppe en een klant aan, op minstens anderhalve meter afstand van elkaar. De partner van Poppe stond achter de toog. Andere mensen waren er in de zaak niet aanwezig. “Voor alle duidelijkheid, het café was niet open, we verkopen enkel takeaway gerechten”, zegt Poppe. “Omdat de klant mij 100  euro had gedoneerd zonder dat hij in ruil een takeaway gerecht wilde, heb ik hem getrakteerd op een Leffe. Meer was het niet. Is het dan niet de taak van de agenten om de concrete situatie ter plaatse in te schatten? We organiseerden geen lockdownfeestje”, zegt Poppe.

Buiten alle proportie

De klant werd huiswaarts gestuurd met een boete van 250 euro voor het overtreden van het verbod op de samenscholing. Poppe moest 750 euro betalen, maar ging niet in op de minnelijke schikking. Er volgde een dagvaarding in de politierechtbank. “Ik kon dat bedrag toen niet betalen, en vind de situatie buiten alle proportie. Il wilde die passant gewoon bedanken voor zijn financiële hulp. Ik pleit verzachtende omstandigheden. Onze sector is door deze crisis erg zwaar getroffen”, luidt het.

Beroep 

De politierechter dacht daar anders over en veroordeelde Poppe tot drie maanden cel met uitstel en tweeduizend euro boete. Poppe gaat de beslissing aanvechten bij een beroepsrechter. Hij zoekt een advocaat die hem hierbij kan helpen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Begijnendijk, Diegem
Begijnendijk

13 falingen

LINTER/BEGIJNENDIJK/KAMPENHOUT/ZAVENTEM/WEZEMBEEK-OPPEM/DIEGEM/VILVOORDE/KRAAINEM/GANSHOREN/EVERE/ANDERLECHT - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 12 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Dilbeek, Haren
Dilbeek

Vinci legt hand op familiebedrijf

DILBEEK/HAREN - Het Dilbeekse familiebedrijf Legendre Conveyors, integrator van transportsystemen en lijnmanagement,  is overgenomen door Vinci Energies Belgium uit Haren.  Lees meer

Onderneming
Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Tienen
Tienen

Sociaal bloedbad bij Bosch

TIENEN - Op een bijzondere ondernemingsraad donderdag heeft de directie van Bosch Tienen een grote herstructurering aangekondigd. Er staan 400… Lees meer