Nieuws Vlaams Brabant Trias Trail trekt weer naar Ecuador

Trias Trail trekt weer naar Ecuador

Trias Trail trekt weer naar Ecuador

trias trialNa een geslaagde eerste Trias Trail in januari, zoekt Trias opnieuw vijftien ondernemers die hun grenzen willen verleggen. Bij de eerste editie was Gratienne Sioncke van BORGinsole in Rotselaar een van de deelnemers. Haar ervaring lees je hier.

“In januari 2017 trekken we weer naar Ecuador voor een sportieve uitdaging, gekoppeld aan steun voor Coprobich, de coöperatie van quinoa-telers in de Andes”, zegt Sylvie De Weze van Trias.

“Het wordt een tiendaagse, spannende, maar haalbare uitdaging. De klim naar de top van de Cotopaxi-vulkaan tot 5.897 meter doe je dan wel al wandelend en niet al klimmend, toch vereist ze een goede conditie. Trias biedt de deelnemers een professioneel voorbereidingstraject.”

Trias ondersteunt ondernemers in het realiseren van hun dromen. In het Ecuadoraanse Andesgebergte is dromen realiseren geen evidentie. Zo hebben lokale quinoa-telers het moeilijk om een gezonde onderneming uit te bouwen. Ze werken dagelijks met het quinoa-gewas op meer dan 3.000 meter hoogte, maar het ontbreekt hen aan kwaliteitsvolle middelen en technieken om volledig op eigen benen te staan. Coprobich is een lokale organisatie die zich richt op het doorbreken van deze barrières. Met financiële en technische steun van Trias brengt het ondernemers in de Andes samen om hen te voorzien van opleidingen, praktische tips, toegang tot markten en middelen. De opbrengst van de Trias Trail gaat integraal naar deze partnerorganisatie.

Voor de  Trias Trail werkt Trias samen met Climbing Managers. “Expeditieleider Bjorn Vandewege bereidt de deelnemers voor op een onvergetelijke ervaring. Er is een maandelijks trainingsmoment voorzien, zodat de deelnemers als een hechte groep afreizen naar Ecuador.”

Bij Bakala Academy in Leuven worden de deelnemers individueel getest en krijgen  ze een op maat gemaakt trainingsschema om de basisconditie aan te scherpen. Professor Peter Hespel geeft graag toelichting bij de invloed van de hoogte op een mensenlichaam. Met een hartslagmeter van Polar aan de pols kan elke deelnemer perfect zijn/haar sportieve activiteiten opvolgen.

Wie meer wil weten, kan donderdag 14 april om 19 uur in het Courtyard by Marriott Brussels hotel terecht voor een infosessie. Die avond komen deelnemers van de eerste editie aan het woord, is er een foto- en videoreportage en wordt al een beperkte informatie gegeven over de Trias Trail naar Oeganda eind 2017.

Inschrijven voor de infoavond kan via: triastrail@trias.ngo

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kampenhout
Kampenhout

Artoos group haalt groot raamcontract binnen

KAMPENHOUT/GANSHOREN –  Het communicatieproductiebedrijf artoos group uit Kampenhout/Ganshoren heeft een belangrijke raamovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid. Het akkoord moet… Lees meer

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer