1

Dexxter helpt bijberoepers en student-ondernemers aan eenvoudige boekhoudapp

LONDERZEEL/PUURS/LIER - Een drietal ondernemers hebben een eenvoudige boekhoudapp ontwikkeld voor bijberoepers en student-ondernemers. Tegen eind 2024 willen de founders 5.000 actieve gebruikers servicen. 

Dexxter, dat is  Stan De Pauw uit Londerzeel, Giel Thomas uit Puurs en Robbe Claessens uit Lier. Robbe en Stan zijn destijds begonnen als student-ondernemers in de marketingsector, en werkten later samen met heel wat freelance studenten die moeilijk een (betaalbare) boekhouder vonden. Giel, ooit ook student-ondernemer, baatte een accountancykantoor uit. De man kreeg heel wat studenten en zelfstandigen in bijberoep over de vloer, maar kon hen niet helpen omdat hij niet voldoende helpende handen had.

Eenvoudig 

Deze situatie bracht het drietal op het idee om een eenvoudige boekhoudtool te ontwikkelen voor bijberoepers en student-ondernemers: Dexxter. “De boekhouding van een eenmanszaak hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. In Dexxter wordt letterlijk elke term verstaanbaar uitgelegd met video’s, artikels en webinars.  Als je zelf iets moet ondernemen, word je op tijd verwittigd zodat je gerust kan zijn. Het is dan ook onze missie om het ondernemen voor iedereen toegankelijk te maken, zowel financieel als op vlak van correcte informatie”, zegt Stan De Pauw van Dexxter.

Intussen heeft Dexxter bijna de kaap van 1.000 actieve gebruikers gerond. “Er is in ons land nog heel veel marge. Zo goed als niemand doet hier zelf zijn boekhouding, terwijl dat in Nederland 41 procent van de uitbaters van een eenmanszaak dat wel zelf doet. We geloven dat ‘DIY boekhouden’ dezelfde tendens zal volgen als ‘DIY beleggen’, iets wat de laatste tijd enorm ingeburgerd geraakte”, luidt het.

Startlening 

Dexxter kan zijn activiteiten verder uitbreiden met de financiële steun van doe-en durfbedrijf PMV. “Het platform van Dexxter is het antwoord op een nood in de markt en overtuigde al verschillende klanten. Het is nu, na de eerste markttractie, zaak om zo snel mogelijk een groter bereik op te bouwen. Wij geloven zowel in het platform als in het team, en ondersteunen het verhaal van Dexxter dan ook met een Startlening”, zegt Pieter-Jan D’Haese, financieel analyst bij PMV.

Ontzorging

Geïnteresseerden kunnen Dexxter een maand gratis proberen en via hun website een gratis webinar volgen. Daarna word je voor 15 euro per maand ontzorgd. Voorlopig is de app alleen beschikbaar in het Nederlands, aan een Franstalige versie wordt gewerkt.

Tegen eind 2024 wil Dexxter 5.000 actieve gebruikers servicen.