Nieuws Vlaams-Brabant ‘Meubelmakker’ Tristan Kuijpers stapt in het voetspoor van zijn vader

‘Meubelmakker’ Tristan Kuijpers stapt in het voetspoor van zijn vader

‘Meubelmakker’ Tristan Kuijpers stapt in het voetspoor van zijn vader

LEUVEN – Tristan Kuijpers start een eigen zaak in handgemaakte meubels. Met zijn ontwerpen en materiaalkeuzes wil hij tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar duurzaam design.

Tristan groeide op in de ateliers van zijn ouders, die allebei kunstenaar zijn. Op zijn vijfde hielp Tristan zijn vader al in zijn atelier en leerde zo alles over het bewerken van hout, staal en steen.

“Voor bij mij thuis maak ik bijna al mijn meubels zelf. Dat begon met trappen en inbouwkasten, maar ook de nachtkastjes, salontafel, bijzettafeltjes en eettafel zijn van mijn hand”, vertelt Tristan. “Ik kan zelf enorm genieten van een mooi detail in een handgemaakt meubel. En elk meubel draagt een verhaal met zich mee omdat ik me nog precies herinner hoe het tot stand is gekomen.”

Recyclage

Uiteindelijk besloot Tristan te starten als zelfstandige in bijberoep: Meubelmakker was geboren. “Ik vertrek altijd van de specifieke vraag van de klant en denk dan mee na over welk meubel het best aan die vraag kan voldoen. Soms geef ik materiaal van de klant een tweede leven in een meubel, zoals stenen overschotten van een keukentablet of het hout van een antiek erfstuk.”

 

Tristan Kuijpers. Foto Momentuum photography

Om de CO2-uitstoot van het gebruikte staal te compenseren, engageert Tristan zich tot het planten van een boom voor elk verkocht meubel. Dat gebeurt in samenwerking met natuurorganisatie Bos+.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.