Nieuws Vlaams Brabant Twee derde van werknemers tevreden over loon

Twee derde van werknemers tevreden over loon

Twee derde van werknemers tevreden over loon

geld-uitkeringMeer dan twee derde van de Belgen is tevreden over zijn loon, dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging ‘NV België’ door HR-dienstenverlener SD Worx bij 2.500 Belgische werknemers. Dit jaar blijft de algemene tevredenheid over het loon stijgen. “In het algemeen blijken werknemers tevreden over hun beloningspakket en de verhouding van hun loon ten opzichte van andere werknemers, zowel binnen als buiten de eigen organisatie”, zegt Leen Van Damme, Business Unit Manager Consulting bij SD Worx.

Aan de hand van enkele stellingen peilt de enquête van SD Worx ieder jaar naar hoe tevreden en geëngageerd de Belg is op de werkvloer. Uit de resultaten dit jaar blijkt onder andere dat de gemiddelde werknemer tevreden is over zijn loon en de samenstelling van het loonpakket.

Iets meer dan twee derde (67%) van de ondervraagden vindt dat de samenstelling van het totale beloningspakket voldoet aan de behoeften. Verder vindt 63,8% dat het totale beloningspakket in verhouding staat tot het takenpakket. Volgens 62,2% staat het totale beloningspakket in verhouding tot de prestaties.

Het onderzoek peilde ook naar wat werknemers over flexibele verloning vinden. 66,3% van de respondenten wil zelf de samenstelling van het beloningspakket bepalen, al geeft 92% aan hier niet de kans toe te krijgen.  Op de vraag wat werknemers dan precies aan hun beloningspakket willen wijzigen, geeft 12,8% aan liever meer cash en minder voordelen te krijgen; 11,2% zou opteren voor meer vrije tijd en minder extralegale voordelen; 8,7% van de respondenten zou een deel van hun cash loon inruilen voor meer vrije tijd.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.