Nieuws Vlaams Brabant Twee nieuwe filmzalen geopend op Vesaliussite

Twee nieuwe filmzalen geopend op Vesaliussite

Twee nieuwe filmzalen geopend op Vesaliussite

Met een avant-première van de recentelijk bekroonde prent La La Land opende Cinema ZED zijn nieuw filmzalencomplex op de Vesaliussite in het centrum van Leuven. Dat complex omvat twee nieuwe bioscoopzalen met 147 en 70 zitjes.

Cinema Zed beschikt voortaan over drie zalen want het behoudt zijn zaaltje met 96 plaatsen in het kunstencentrum STUK. De twee nieuwe filmzalen situeren zich in de kelderverdieping van de nieuwe Vesaliussite. Die ging in september vorig jaar open in de Vesaliusstraat.

De site omvat ook 69 appartementen, 60 studentenkamers, 10 handelsruimtes en een auditorium met 740 plaatsen. Zowel het auditorium als de filmzalen situeren zich in de kelderverdieping en zijn eigendom van de KU Leuven.

Cinema ZED wil in de twee nieuwe zalen het hele jaar door dagelijks zes tot tien films vertonen. Het biedt een gevarieerd programma aan met focus op nieuwe releases naast een divers aanbod aan documentaires, jeugdfilms, wereldcinema, filmklassiekers en kortfilmcompilaties. De standaardprijs voor een ticket is 8,5 euro.

Geregeld zal de programmatie afgewisseld worden met festivals en evenementen. Cinema ZED is een onderdeel van Fonk, bekend van de Leuvense filmfestivals Docville en het kortfilmfestival. In het complex op de Vesaliussite opent weldra ook een cultuurcafé de deuren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.