Nieuws Vlaams Brabant Twee onderneemsters openen samen pop-upwinkel in Aarschot

Twee onderneemsters openen samen pop-upwinkel in Aarschot

Twee onderneemsters openen samen pop-upwinkel in Aarschot

2016-09-03 13.42.49 (1)Jessica Van Humbeeck van Thee met een Verhaal en Nina Van der Auwera van ’t Pure Vrouwtje slaan de handen in elkaar. De onderneemsters uit Aarschot  openen op 15 september een gezamenlijke pop-up. Hun nieuwe uitvalsbasis voor de volgende vijf maanden wordt de Leuvensesteenweg in Aarschot.

Nina Van der Auwera van ’t Pure Vrouwtje vond haar roeping als doula (zwangerschapscoach) en runt een (web)winkeltje met verzorgingsproducten, aromatherapie en bloesemremedies. Jessica Van Humbeeck van Thee met een Verhaal is theesommerlier. Ze wil het verhaal achter thee laten proeven en beleven.

“We vinden dat onze producten mooi bij elkaar aansluiten en hadden het concept om met enkele mensen samen een pop-up te openen al in andere steden gezien”, zegt Nina. Ze ging zelf op zoek naar pure verzorgingsproducten tijdens haar zwangerschap. Zo kwam ze in contact met Yoghanda, een Iers merk met  bijzondere oliën dat je in de pop-up kan ontdekken.

Jessica importeert haar thee zelf en maakt zoveel mogelijk eigen blends. “Onze matcha komt rechtstreeks uit Japan en is gecertifieerd biologisch. Het is een thee die enorm aan populariteit aan het winnen is, maar nog niet makkelijk te vinden is. Toch niet de goede kwaliteit.”

De pop-upwil meer zijn dan een winkeltje. De klanten moeten er even tot rust kunnen komen. De zaak opent de deuren op 15 september en trekt door tot 18 september, het (wel erg vroege) weekend van herfsthopping in Aarschot. Ter gelegenheid van de Aarschot Fashion week creëerde Jessica speciale theeblend en zal Nina make-up in Japanse stijl demonstreren.

“Sommige mensen vragen ons of het wel slim is om een winkel te starten in Aarschot”, stelt Jessica. “Er wordt beweerd dat de stad eerder aan het doodbloeden is. Dat vinden wij niet.” Wie al eens rondloopt in Aarschot kan echter niet om de feiten heen: lege winkels domineren de binnenstad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.