Nieuws Vlaams Brabant Twee studiebureaus onderzoeken fietssnelweg Aarschot-Lier

Twee studiebureaus onderzoeken fietssnelweg Aarschot-Lier

Twee studiebureaus onderzoeken fietssnelweg Aarschot-Lier

De studiebureaus Arcadis en Evolta werden aangesteld als ontwerpers van de fietssnelweg F104 Aarschot-Lier. De provincie Vlaams-Brabant neemt deel aan de opdracht en draagt financieel bij. De studiebureaus moeten het tracé onderzoeken en een ontwerp maken op basis van het voorkeurstraject. De nieuwe fietssnelweg moet dagelijkse verplaatsingen met de fiets veiliger en comfortabeler maken en een duurzame vervoerskeuze promoten.

In de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen liggen al heel wat fietssnelwegen: F1 Antwerpen-Brussel, F14 Antwerpen-Essen en F3 Leuven-Brussel. Het zijn rechtlijnige verbindingen tussen steden die fietsers vlot, comfortabel en veilig op hun bestemming brengen. Nu willen ze samen een verbinding realiseren.

“De fietssnelweg F104 loopt van Lier naar Aarschot over een traject van 26 kilometer, waarvan 19 op het grondgebied van Antwerpen en ongeveer een derde op het grondgebied van Vlaams-Brabant. De provincies onderzoeken daarom samen het meest geschikte tracé voor de F104. Een logische samenwerking want fietsers stoppen niet aan de provinciegrens. Zeker niet op fietssnelwegen met hun bovenlokale karakter”, zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Antwerpen.

Op die manier creëren de provincies op termijn een belangrijke fietsverbinding tussen beide steden met heel wat scholen en bedrijven. Met de fietssnelweg kunnen ze een alternatief bieden voor de wagen.

“Een ander voorbeeld van een geslaagde interprovinciale samenwerking is het fietssnelwegenlogo”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Vlaams-Brabant. “De vijf Vlaamse provincies tekenden samen een fietssnelwegennetwerk uit met een unieke code voor iedere fietssnelweg. Ze ontwikkelden een routetaal met logo, een blauwe driehoek met witte F, en bewegwijzering voor fietssnelwegen. Het logo, de bewegwijzering en de routetaal maken de fietssnelwegen zichtbaar in het straatbeeld en bieden fietsers ondersteuning. Het logo en de bewegwijzering zullen stap voor stap op alle 110 fietssnelwegen toegepast worden. De provincie Vlaams-Brabant neemt nog dit jaar de F3 fietssnelweg Leuven-Brussel onder handen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.