Nieuws Vlaams Brabant Twee van de acht hoofdprijzen bij World Beer Awards voor Vlaams-Brabant

Twee van de acht hoofdprijzen bij World Beer Awards voor Vlaams-Brabant

Twee van de acht hoofdprijzen bij World Beer Awards voor Vlaams-Brabant

Affligem blondVlaams-Brabant heeft zijn reputatie als bierprovincie alle eer aangedaan bij de World Beer Awards 2016. Dat is een ranglijst van de beste bieren ter wereld. Van de acht hoofdprijzen werden er liefst twee weggekaapt door Vlaams-Brabantse bieren. Schol!

De resultaten van de World Beer Awards 2016 werden vrijdag bekendgemaakt. De jury is samengesteld uit internationale experts die de bieren blind proeven. Heel wat Belgische bieren zijn in de prijzen gevallen, hoe kan het anders. Rodenbach Caractere Rouge werd verkozen tot world’s best flavoured beer en St-Feuillien Grisette Blonde Sans Gluten Bio tot world’s best speciality beer.

België was goed voor vier hoofdprijzen. De twee andere gingen naar Vlaams-Brabant. Affligem Blond kaapte de prijs voor world’s best pale beer weg. Oud Beersel Oude Geuze pakte de prijs voor world’s best sour beer.

Affligem Blond is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,8 graden. Vanaf 1970 werd het zacht hoppig bier geproduceerd door brouwerij De Smedt in Opwijk. In 2010 werd het merk Affligem in de portefeuille van brouwerij Alken-Maes ondergebracht. Net als de andere bieren van Affligem werd de blonde variant uitgerld als global brand voor Heineken. De abdij van Affligem blijft eigenaar van het merk, waardoor de recepten niet zullen veranderen. Affligem is begeerd als exportproduct maar naar Belgische bieren een eerder doordeweeks speciaalbier.

oud beersel oude geuzeOud Beersel Oude Geuze is een goudgeel lambiekbier met een alcoholgehalte van 6 graden. Het ontstaat uit de versnijding van lambieken die diverse jaren rijpten op houten vaten. Oud Beersel Oude Geuze is fruitig en combineert bitterheid met een zurig karakter. Het wordt gebrouwen door brouwerij Oud-Beersel in Beersel, een van de laatste lambiekbrouwerijen en symbool voor ambacht en traditie.

De volledige lijst met winnende bieren is te vinden op www.worldbeerawards.com/2016/all.html.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.