win je zaak aarschot De organisatie met vorige winnaar Maartje Elen. — © IF

Tweede editie van Win Je Zaak gaat van start met een prijzenpot van 20.000 euro

Een inrichtings- en publiciteitsbudget en een jaar lang gratis huur, samen goed voor zo’n 20.000 euro. Daar draait het om in de tweede editie van Win Je Zaak in Aarschot. Vorig jaar kaapte Maartje Elen de hoofdprijs weg met haar taartenwinkel, ondertussen een bruisende zaak in het centrum. “Kriebelt het om te ondernemen? Schrijf je in en maak je droom waar”, zegt waarnemend burgemeester Bert Van der Auwera (Open VLD).

Voor de tweede editie van de wedstrijd blijft het concept hetzelfde. Toekomstige ondernemers stellen hun concept voor aan een professionele jury. De jury kiest daaruit de beste concepten. Deze finalisten gaan daarna aan de slag om hun businessplan op te stellen. Doorheen dat hele traject krijgen ze ondersteuning van onder andere de startersbegeleiding van Unizo.

Uiteindelijk stellen de finalisten hun businessplan voor aan de jury en wordt de winnaar gekozen. Zo hebben Maartje Elen (Maartjes Taartjes) en Ibe Dils (EBI) intussen hun zaak opgestart in de Theo De Beckerstraat en de Diestsestraat. “Ook de andere kandidaten van de vorige editie begeleiden we nog verder zodat ook zij hopelijk binnenkort nog hun zaak kunnen starten”, zegt burgemeester Van der Auwera. “Dit jaar gaan we nog een stapje verder, en stellen we de volle pot beschikbaar voor drie winnaars.”

Wie zich aangesproken voelt, kan terecht op www.winjezaak.be. Inschrijven kan nog tot en met zondag 14 januari 2024.