Sophie De Boeck stopt met café Uitbaatster Sophie van café Dennenhof stopt eind juni met het café. Foto: jhw

Uitbaatster Sophie (43) stopt met volkscafé Dennenhof

Sophie de Boeck (43) stopt op zondag 30 juni met volkscafé Dennenhof in Beigem (Grimbergen). Ze wil meer tijd spenderen aan haar kinderen en gezin en voor een voltijdse job gaan. “Ik zal het wel missen, maar het is tijd voor wat anders”, zegt ze.

“Ik stop als cafébazin voor de kinderen en voor het gezin”, zegt Sophie De Boeck. “Ik wil een normaler leven. We openden café Dennenhof hier in 2016 samen met mijn man. Hij was eerst zaakvoerder, ik was meewerkende echtgenote. Maar Tussen de twee coronaperiodes door is hij vast werk gaan zoeken en dan heb ik Het Dennenhof open gehouden op mijn naam.”

“Inmiddels heb ik ook een halftijdse job en ik wil naar een voltijdse job gaan. Dan kan je geen café meer houden. Het café is onze eigendom, we gaan het huis met het café verkopen. Of het nog café zal blijven, dat weet ik niet. Ik hoop het wel, maar het wordt afwachten wat de koper ermee zal doen.”

“Het is hier altijd een volkscafé geweest, mensen komen hier voor een leuke babbel en zich te amuseren. Ik heb het ook altijd heel graag gedaan, maar in de horeca werken, is zeker niet te onderschatten. Het weegt ook op de kinderen. Ik ben 43 jaar geworden en wil niet te lang meer wachten om van job te veranderen.”

Kermis

“Ik zal het wel missen, maar het is tijd voor wat anders.” Sophie kijkt wel uit naar de kermis in Beigem. “We gaan er hier in café Dennenhof met onze Baagoem Kermis onze laatste keer een serieuze lap op geven”, vertelt Sophie.

“Vrijdagavond 14 juni is er om 18 uur onze koers op rollen voor Beigemse verenigingen en inwoners van Beigem. Dan opent ook de kermis met een openingsfeest. Zaterdag 15 juni komt de Playmobiel voor de kinderen om 14 uur en om 19 uur start Beigem Zingt onder begeleiding van Johan Cockaert.”

“Zondag 16 juni start de gekende Beigemse Brocante om 10 uur tot 18 uur op Den Dries. Om 17 uur is er muziek van De Rochusvrienden en coverband Nouka maakt er vanaf 19 uur nog een ambiance-avond van. Het zal de moeite waard zijn.”