Nieuws Vlaams-Brabant Uitbaters tapasrestaurant openen nu ook B&B in centrum Halle

Uitbaters tapasrestaurant openen nu ook B&B in centrum Halle

Foto idh

Uitbaters tapasrestaurant openen nu ook B&B in centrum Halle

HALLE – De eigenaars van het Spaans restaurant Chupito op de Brusselsesteenweg in Halle, kochten een tweede pand in dezelfde straat. In dit statige herenhuis uit 1936 opent in maart de B&B Huis Nest. De benedenverdieping is te huur voor vergaderingen of kleinere feestjes.

“We kochten dit pand vijftien jaar geleden ondertussen”, vertelt Tania Wauters, mede-zaakvoerder van Chupito. “Oorspronkelijk was het de bedoeling om hier Chupito in onder te brengen. Maar uiteindelijk vonden we dit oude herenhuis zo mooi en klassevol dat we het te mooi vonden voor ons tapasrestaurant. Hier konden we wel wat anders mee doen. Ondertussen was het ook altijd een droom om samen met mijn dochter iets te kunnen doen. In dit oude herenhuis vloeien vanaf dit jaar beide dromen in elkaar.”

Huiselijk ingericht

“We doopten het statige pand in de Brusselsesteenweg 61 Huis Nest en we willen het voor twee doelen openen”, gaat Tania Wauters verder. “Het gelijkvloers willen we graag verhuren voor vergaderingen of kleinere familiefeestjes. Het is allemaal heel huiselijk ingericht, net als thuis, met een keuken, een mooie terras en een stadstuin. Ideaal voor wie een communiefeestje plant bijvoorbeeld en hier thuis geen plaats genoeg voor heeft. Of een nieuwjaarsdrink voor een grote familie voor wie op een appartement woont.”

“Of wie een vergadering belegt met aansluitend een etentje. Tot zo’n dertig mensen kunnen hier gemakkelijk zitten. We werken bij de verhuur van de benedenverdieping ook altijd samen met de traiteurzaak van mijn dochter Charline Van Hoeymissen en haar partner David Demunter die de vaste cateraar wordt. De verhuur van de benedenruimten start op 1 februari. Bijzonder is dat kunstenaars hier tijdelijk of permanent kunnen tentoonstellen.”

Studio

Ondertussen wordt op de bovenverdiepingen de laatste hand gelegd aan drie tweepersoonskamers en een studio. “We hebben alles zelf ingericht. Vandaar dat het even tijd in beslag nam”, vertelt Tania Wauters. “Hier komt onze B&B Huis Nest. We mikken op toeristen die Halle willen bezoeken of zakenmensen. Het gaat sowieso altijd maar voor een verblijf van een of enkele nachten, ook voor de de verhuur van de studio. Hier starten we mee in de loop van de maand maart.”

“Belangrijk is dat we in Huis Nest de familiale sfeer heel streng gaan bewaken. We willen vermijden dat er hier na 22 uur nog zwaar gefeest wordt. We leven in goede verstandhouding met de buren en dat willen we graag zo houden”, besluit Tania.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.