Nieuws Vlaams Brabant Uitverkoop in vijf Vlaams-Brabantse winkels van Charles Vögele

Uitverkoop in vijf Vlaams-Brabantse winkels van Charles Vögele

Uitverkoop in vijf Vlaams-Brabantse winkels van Charles Vögele

vogeleHet personeel van de Belgische filialen van modeketen Charles Vögele werd woensdag ontslagen. Het gaat om 217 werknemers. De Belgische tak werd failliet verklaard. Zaterdag start een grote uitverkoop in de vijf Vlaams-Brabantse winkels.

Vanaf zaterdag is er in de filialen in Tienen, Bierbeek, Tielt-Winge, Boortmeerbeek en Herent een uitverkoop om de stock weg te werken. Het personeel zal daarvoor nog week per week op interimbasis worden ingezet.

Begin juli kreeg de Belgische tak van de Zwitserse keten bescherming tegen schuldeisers. Op de laatste dag van die bescherming kondigde het bedrijf aan dat een derde van de winkels was verkocht aan een aantal overnemers. Dinsdag werden de boeken definitief neergelegd bij de rechtbank van koophandel in Antwerpen.

“De rechtbank heeft het faillissement uitgesproken”, zegt Peter Verstraeten, die tot curator werd aangesteld. “Het personeel werd woensdag ontslagen. Tot zeventig mensen zouden een betrekking kunnen vinden bij de overnemers.”

Woensdag was er een informatievergadering met het personeel af. “Er werden tientallen vragen gesteld, onder meer over wat er is gebeurd en wat er in de komende dagen staat te gebeuren. Charles Vögele heeft ervoor gezorgd dat alle verplichtingen tegenover het personeel werden uitgevoerd, inclusief de eindejaarstoelage.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.