Nieuws Vlaams Brabant Unief steunt ontwikkeling van alternatieve energie

Unief steunt ontwikkeling van alternatieve energie

Unief steunt ontwikkeling van alternatieve energie

De KU Leuven heeft de voorbije twee maanden meer dan de helft van zijn aandelenfondsen in fossiele brandstofbedrijven afgebouwd. Dat heeft Rik Torfs maandag aangekondigd. De rector wil de steun aan duurzame alternatieven aanscherpen.

Meer dan driehonderd professoren en medewerkers van de KU Leuven hebben een open brief ondertekend waarin ze de universiteit oproepen om de beleggingen te heroriënteren van fossiele brandstoffen naar duurzame investeringen. Rector Torfs reageerde maandag opgetogen op die oproep.

Meer dan de helft van de beleggingen in olie en gas werd de voorbije maanden afgebouwd. De rest van de portefeuille zal de volgende weken en maanden volgen. Het gaat om 0,08 procent, op een totaal van 2 miljard euro. De timing hangt af van de werking van de markt.

De portefeuille van de Leuvense universiteit bestaat voor 45 procent uit cash, voor de helft uit overheidsobligaties en voor 4,7 procent uit aandelenfondsen. Om verder te gaan in de steun aan alternatieven zal het beleggingscomité van de KU Leuven die aandelenfondsen doorlichten.

“We mogen niet tevreden zijn met ethische of duurzaamheidslabels. We moeten proactief verder durven gaan”, zei Torfs. “Zo kunnen we bedrijven steunen die veel moeite doen om alternatieven te ontwikkelen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.