Nieuws Vlaams Brabant Unlock begeleidt kmo’s in transformatie

Unlock begeleidt kmo’s in transformatie

Unlock begeleidt kmo’s in transformatie

unlockVanuit het dienstenbedrijf Unlock in Blanden (Oud-Heverlee) begeleidt Rudy Lefèvre kleine- en middelgrote ondernemingen op weg naar innovatie en transformatie. Hij helpt hen ook bij het opbouwen van een toegevoegde waarde.

“We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk”, zegt Lefèvre. “Ik ben ervan overtuigd dat ondernemingen en organisaties alle razendsnelle ontwikkelingen niet kunnen bijbenen als ze er niet in slagen om los te komen van oude denkkaders en als ze zich niet kunnen aanpassen.”

Naast Unlock richtte Lefèvre ook het samenwerkingscollectief U-Factory  op. “Elke ondernemer wordt geconfronteerd met stijgende kosten en dalende opbrengsten. De verleiding is dan groot om alle inspanningen te focussen op kostenbesparingen, lagere aankoopprijzen en schaalgrootte. Maar daar ligt niet de oplossing. Wel bij een grotere waardecreatie. U-Factory wil ondernemers daarbij concreet helpen via een platform voor cocreatie en samenwerking van gelijke tot gelijke.”

U-Factory staat open voor alle ondernemers die in een veilige omgeving samen aan toegevoegde waarde willen bouwen. Na de samenkomsten van U-Factory gaan de deelnemende ondernemers volgens Lefèvre naar huis met bruikbare bouwstenen om in hun eigen onderneming op een innovatieve manier meerwaarde te creëren.

Een collectief atelier biedt ondernemers die het concept nog niet kennen de kans om van collega’s te horen hoe alles in zijn werk gaat en om zelf mee vorm te geven aan het vervolg van de coöperatie. “Horen we immers niet elke dag meer dat de toekomst ligt bij de deeleconomie, cocreatie en samenwerken 3.0?”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.