Nieuws Vlaams Brabant Uplace schrapt helft van aantal banen

Uplace schrapt helft van aantal banen

Uplace schrapt helft van aantal banen

Uplace schrapt vijftien van de dertig 30 jobs. Dat is een rechtstreeks gevolg van de onverwachte schorsing van de milieuvergunning op 30 maart door de Raad van State. Daardoor kunnen de werken voor de bouw van het winkelcentrum in Machelen niet starten. Dat was gepland voor 21 april.

Bart Verhaeghe, ceo van de projectontwikkelaar, roept de Vlaamse overheid op om werk te maken van een nieuwe milieuvergunning. Omdat hij beseft dat de Raad van de State de milieuvergunning allicht zal vernietigen. “De geschiedenis herhaalt zich: ook in 2012 hebben we om dezelfde reden al eens moeten afslanken. Ook toen waren we volledig vergund en was alles in gereedheid gebracht om te kunnen starten met te werken.”

Uplace kreeg tien dagen voor de start van de werf te horen dat de Raad van State de milieuvergunning weer schorst. “Dan ben je als ondernemer verplicht om dergelijke maatregelen te nemen. De vorige keer hebben we de mensen weer in dienst genomen toen we weer verder konden met het project.”

Dat de werf niet kan starten, heeft volgens Verhaeghe nog veel meer consequenties op vlak van tewerkstelling dan de vijftien naakte ontslagen bij Uplace op de administratieve zetel in Strombeek-Bever (Grimbergen). “Dit is de grootste private werf die ons land ooit gekend heeft, met een budget van 800 miljoen euro en meer dan 5.000 mensen die aan de bouw zullen meewerken. Onze toeleveranciers kunnen momenteel hun producten en goederen niet leveren en zitten met de handen in het haar. Wijzelf waren met Randstad al gestart met de zoektocht naar 3.000 mensen die in het afgewerkte Uplace aan de slag kunnen gaan.”

Uplace gaat door met het project maar vraagt wel dat de Vlaamse overheid twaalf jaar na de start van het project rechtszekerheid biedt. Veraheghe ontkent dat zijn bedrijf voorbereidingen treft om een schadeclaim in te dienen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.