Nieuws Vlaams Brabant Utopolis in Aarschot komt in Franse handen

Utopolis in Aarschot komt in Franse handen

Utopolis in Aarschot komt in Franse handen

UTOPOLISDe Franse bioscoopuitbater UGC staat op het punt om het bioscoopcomplex Utopolis in Aarschot over te nemen van Kinepolis. De deal voor de vier Belgische vestigingen samen is goed voor een bedrag van 40 miljoen euro. Bioscoopuitbater Kinepolis heeft dinsdag bevestigd dat het exclusieve onderhandelingen is gestart met de Franse concurrent over de verkoop.

De verkoop betreft de vier Belgische bioscopen van Utopolis die Kinepolis in portefeuille heeft: Aarschot, Lommel, Turnhout en Mechelen. Als de deal doorgaat, krijgt de Franse groep er in een klap dertig zalen, ruim 5.500 zitjes en 1,2 miljoen bezoekers bij.

Vorig jaar kocht Kinepolis de Luxemburgse sectorgenoot Utopolis. Maar de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) weigerde de deal omdat die de nu al dominante positie van Kinepolis nog zou versterken. Kinepolis mocht de overname toch realiseren als het twee van de vier complexen verkocht: Mechelen en Aarschot.

Maar Kinepolis wil nu alle vier bioscopen van de hand doen. “Op dit ogenblik is het nog te vroeg om een uitspraak te doen over het prijsniveau. De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA)”, zegt Kinepolis.

Het Franse UGC lag voor de vier zalen in concurrentie met de Franse groep Pathé en Euroscoop en Imagix uit België. UGC heeft momenteel twee bioscopen in Brussel en een in Antwerpen. Utopolis heeft naast de vier Belgische cinemacomplexen ook vestigingen in Luxemburg, Nederland en Frankrijk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.