Nieuws Vlaams Brabant UZ Brussel bezingt nood aan knuffels

UZ Brussel bezingt nood aan knuffels

UZ Brussel bezingt nood aan knuffels

JETTE – Medewerkers van UZ Brussel bezingen met een eigen lied op een herkenbare manier het nijpend tekort aan zoenen en knuffels. “Krapte” is te beluisteren op AppleMusic en Spotify onder de groepsnaam Bankovid. 

De tekst is van Edgard Eeckman, communicatiemanager van het ziekenhuis, de muziek van zijn dochter Leen en arrangementen zijn van de hand van Sofie Dhondt, muziekpedagoog bij het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van UZ Brussel. Sofie is als muzikante bekend onder de naam ‘Sofie Dee’ of ‘King Soophs’ en het publiek kent haar wellicht vooral van haar deelname aan onder meer de Voice Van Vlaanderen.

Velen voelen hoe de tegenstelling schuurt tussen afstand houden om corona en dichtbij zijn om elkaar te sterken. Dat verscheurend gevoel wordt bezongen in het lied “Krapte”. Edgard Eeckman: “Ik mis het knuffelen dermate dat ik sommigen verschrikkelijk hard zal knuffelen als het weer mag. Het is zo overduidelijk hoe belangrijk dat fysieke aspect van relaties kan zijn. Mijn dochter Leen, die muziekleerkracht is van de Muzische LeerThuis Melopee (een basisschool met pedagogisch-muzisch projectonderwijs in Gent), schreef er meteen de muziek bij. Daarmee ben ik dan naar Sofie getrokken die direct bereid was om er de arrangementen voor te maken en het ook te zingen”.

Backings

De backings worden gezongen door kinderen van de Appeltuin van het KidZ Health Castle. De pianist is Jan Wagemans. De geluidsopnames gebeurde in de studio van Joes Brands en TomatoLab stond in voor de filmproductie. De filmopnames van het lied gebeurden op een late avond in de grote inkom van UZ Brussel.

Beluisteren

Het lied Krapte is te beluisteren op AppleMusic en Spotify onder de groepsnaam Bankovid. Downloads zijn integraal ten voordele van UZ Brussel Foundation, dat fondsen inzamelt voor belangrijke zorggerelateerde projecten van UZ Brussel. De muziekclip van Krapte is integraal te zien in de eigenzinnige UZ Brussel-bioscoop op www.verwenscorona.be.

UZ Brussel 

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met meer dan 3.800 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de Brussels Health Campus in Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor 30.779 opnames van patiënten uit binnen- en buitenland, 412.246 raadplegingen (excl. spoed) en 78.840 patiënten op spoed. Zijn filosofie is gebaseerd op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Begijnendijk, Diegem
Begijnendijk

13 falingen

LINTER/BEGIJNENDIJK/KAMPENHOUT/ZAVENTEM/WEZEMBEEK-OPPEM/DIEGEM/VILVOORDE/KRAAINEM/GANSHOREN/EVERE/ANDERLECHT - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 12 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Tienen
Tienen

Sociaal bloedbad bij Bosch

TIENEN - Op een bijzondere ondernemingsraad donderdag heeft de directie van Bosch Tienen een grote herstructurering aangekondigd. Er staan 400… Lees meer