Nieuws Vlaams Brabant Vaartopia wordt het nieuwe mekka voor ondernemers

Vaartopia wordt het nieuwe mekka voor ondernemers

Vaartopia wordt het nieuwe mekka voor ondernemers

vaartkomHet Leuvense stadsbestuur wil de Vaartkom laten uitgroeien tot een creatieve site met internationale uitstraling. Met het project Vaartopia en het netwerk Leuven MindGate Creativity wil Leuven creatieve ondernemers extra betaalbare ruimte bieden en mogelijkheden scheppen voor vernieuwende samenwerking en creativiteit.

De Vaartkom is de plaats waar onder meer de productiehuizen De Chinezen, Hotel Hungaria en van Boondoggle hun oorsprong vonden. Elke Neuville van productiehuis De Chinezen bevestigt de rol van de Vaartkom als epicentrum van de creativiteit, ook al pakten zij hun biezen naar Mechelen. “Ons Leuvens hoofdkwartier, een boot op de Vaart, moet een inspirerende plek zijn, op een locatie met een ziel. We volgen de ontwikkeling van de Vaartkom op de voet, want het is een buurt waar onze creativiteit aangewakkerd wordt. En bovendien: ons hart ligt daar”, zegt Neuville.

Deze dynamische creatieve sector optimaal laten ontwikkelen, een netwerk van broedplaatsen tot stand brengen en de Vaartkom nieuw leven inblazen: dat is de ambitie van het nieuwe project Vaartopia. “Ruimte voor creativiteit in de Vaartkom is belangrijk voor de stad en om een nieuwe dimensie aan de ontwikkeling van de site te geven. Het kan van Leuven de creatieve long van Vlaanderen maken. We streven naar een mix van activiteiten en willen onder starters, ambachtslui en  ondernemende jongeren betaalbare ruimte bieden”, zeggen de schepenen Mohamed Ridouani en Denise Vandevoort.

“Zij moeten in Leuven hun plaats kunnen vinden, want creativiteit heeft een niet te onderschatten, positieve impact op de levenskwaliteit en welvaart in de stad. Het gevoel dat in een stad alles mogelijk is, brengt een bloeiende creatieve economie met zich mee. De Vaartkom is de ideale plaats om kunst en technologie te laten samenvloeien, met ruimte voor specifieke opleidingen. Maar ook door creatieve mensen in zee te laten gaan met topwetenschappers van de KU Leuven of technische experts van Imec en andere spin-offs.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.