Nieuws Vlaams-Brabant Van de Meulebroucke verkozen tot JCI Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant en Brussel

Van de Meulebroucke verkozen tot JCI Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant en Brussel

Arnout Van de Meulebroucke (midden) en de twee andere finalisten, Sunita Van Heers (SuReal) en Maarten Masschelein.

Van de Meulebroucke verkozen tot JCI Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant en Brussel

LEUVEN – Arnout Van de Meulebroucke van het Leuvense cybersecuritybedrijf Phished is verkozen tot JCI Jonge Ondernemer Vlaams-Brabant & Brussel 2022. Hij haalde het in de award show van de twee andere genomineerden, Sunita Van Heers (SuReal) en Maarten Masschelein (Soda). Van de Meulebroucke volgt Evert Verlinden van StepUp Consulting op en vertegenwoordigt de provincie Vlaams-Brabant en Brussel tijdens de Vlaamse finale op donderdagavond 19 mei 2022 in Ronse.

Met de JCI Award willen JCI Brussel als JCI Leuven jong ondernemerschap in de verf zetten en jonge dromers een aantal krachtige voorbeelden geven. De kandidaat is eerder entrepreneur dan manager. Hij/zij neemt actiegerichte initiatieven, houdt van handelen i.p.v. spreken, grijpt de kansen als ze zich voordoen en durft ondernemen. Het bedrijf toont een zekere stabiliteit en gezonde groei. De kandidaat is niet ouder dan 40 jaar, en woont in de provincie Vlaams-Brabant of Brussel. Voor de editie van 2022 haalde het Leuvense Phished het pleit.

‘Leuk en trots’ 

“Het is heel leuk om te winnen en het maakt me ook trots. Ik zie het als een mooie erkenning voor ons ondernemerschap van de laatste jaren. Het doet me vooral plezier dat ik ons verhaal goed heb kunnen overbrengen en dat de jury enthousiast reageerde. Tot slot wil ik graag ook de andere kandidaten feliciteren met hun nominatie”, reageert Arnout Van de Meulebroucke van Phished.

Alles rondom ons wordt digitaal. De nood aan cyberveiligheid is dan ook groter dan ooit. Arnout Van de Meulebroucke besefte dit reeds in 2018 en startte het bedrijf Phished op. Phished is een AI-gedreven platform dat inzet op de menselijke kant van cyberveiligheid. Die menselijke kant is essentieel, als je weet dat 90% van alle datalekken het gevolg is van menselijke handelingen. Het huidige Phished aanbod bestaat uit volledig geautomatiseerde trainingssoftware met gepersonaliseerde, realistische simulaties van cyberaanvallen. Het product leert medewerkers correct en veilig om te gaan met online dreigingen en bouwt een ‘Human Firewall’ om iedere medewerker heen.

Relevanter dan ooit 

Omdat we in een data-intensief informatietijdperk leven, is cyberbeveiliging relevanter dan ooit. Phishing en netwerkinbraken behoren tot de meest populaire vormen van cyberbeveiligingsaanvallen en kunnen leiden tot ernstige schade. Phishing-aanvallen zijn onvermijdelijk, nemen steeds toe en blijven evolueren. Daarnaast maken hackers vandaag niet enkel gebruik van mails, maar slaan ze ook toe via berichten en/of telefoontjes. Phished wil haar cyberbeveiligingsplatform verder uitbreiden met Smishing en Vishing preventie. Met de hulp van Venture Campus ontving het bedrijf de nodige middelen via een ontwikkelingssubsidie.

Hoe Arnout Van de Meulebroucke en Phished zich verhouden tot de andere provinciale winnaars kom je te weten op donderdagavond 19 mei in Ronse. Dan vindt de 17de editie van de Vlaamse Jonge Ondernemer plaats.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.