Nieuws Vlaams Brabant Van Mossel haalt Leuvense luxemerken binnen

Van Mossel haalt Leuvense luxemerken binnen

Van Mossel haalt Leuvense luxemerken binnen

LEUVEN/AARSCHOT/DIEST – Van Mossel Automotive Groep heeft de dealergroepen Fidenco (België) en Autopolis (Luxemburg) overgenomen van de holding Alcopa. Gezamenlijk vertegenwoordigen de twee organisaties een verkoopvolume van zo’n 23.000 auto’s per jaar en 49 ‘voordeuren’. Bij de overnameprooien zitten onder andere de Jaguar en Land Rover garages in Leuven. Eerder nam Van Mossel in onze provincie al garages over in Aarschot en Diest. 

Door deze grote overname is Van Mossel Automotive Groep meteen ook de grootste automotive groep in de Benelux. De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind november dit jaar te worden afgerond.

Van Mossel Automotive Groep neemt Fidenco en Autopolis over van Alcopa, een Belgische investeringsmaatschappij. Het betreft een 100% belang in beide groepen, uitgezonderd het merk Volvo (inclusief Polestar) waarmee een joint-venture wordt gesloten. Voor Van Mossel is het de grootste overname in haar ruim 70-jarige bestaansgeschiedenis. BNP Paribas Corporate Finance trad op als bemiddelaar in deze transactie.

Jaguar en Land Rover Leuven

De Belgische Fidenco Automotive Groep verkoopt per jaar rond 15.000 auto’s van tien merken, te weten Volvo (inclusief Polestar), Ford, Hyundai, Suzuki, Jaguar, Land Rover, MG, ISUZU en Maxus. Deze dealergroep heeft momenteel dertien vestigingen in de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant. Onder andere Land Rover en Jaguar Leuven zitten in de portefeuille.

“De toevoeging van Autopolis en Fidenco aan ons portfolio past perfect in onze groeistrategie”, verklaart Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep. “De goede relatie die we hebben met Alcopa sinds de eerdere overnames stond aan de basis van deze nieuwe overeenkomst. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten in België en Luxemburg te bedienen met sterke merken en onze uitgebreide dienstverlening.”

Over Van Mossel Automotive Groep

Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een grote speler binnen de automotive-sector van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met de leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit de regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook de Mercedes-Benz dealer C.A.C. uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin dit jaar kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg met Peugeot en Citroën. In mei werd aan de groep Van Mossel Van Kelst, een Peugeot- & Citroënvestiging in Diest toegevoegd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.