Steff Reunes, uitbater van eetcafé Perron 5. Foto mdt Steff Reunes, uitbater van eetcafé Perron 5. Foto mdt

Van sterrenzaak naar eetcafé: jonge horeca-uitbater Steff opent Perron 5

Het centrum van Herent heeft er een horecazaak bij: de jonge Steff Reunes (23) opende onlangs het gloednieuwe eetcafé Perron 5 langs de Mechelsesteenweg. “Dit is echt wat ik wil doen”, klinkt het bij de Veltemnaar.

De plek langs de Mechelsesteenweg waar Perron 5 zopas de deuren opende, deed voordien ook al dienst als horecazaak. Vele jaren geleden was er café Den Tunnel te vinden, en wat recenter ook nog café Tunnel 2.0. “Het pand stond intussen al bijna een jaar leeg”, zegt de kersverse uitbater Steff. “Ik heb eind april mijn vorige job opgezegd, en ben beginnen zoeken naar een leegstaand pand. Dit is een mooie locatie, want het ligt naast het gemeentehuis en hier wonen ook veel mensen. Bovendien ligt het ook naast de fietssnelweg. Hoewel ik mijn vorige job graag deed, heb ik altijd het gevoel gehad dat ik graag zelfstandige wilde worden.”

(De tekst gaat verder onder de foto)

Eetcafé Perron 5. Foto mdt
Eetcafé Perron 5. Foto mdt

Sterrenzaak

Ondanks zijn leeftijd heeft Steff al wat ervaring in de horeca. Die deed hij op bij een sterrenrestaurant. “Voordien werkte ik in de keuken bij EssenCiel in Leuven dat al enkele jaren een Michelinster heeft”, klinkt het. “Dat is een heel groot verschil met wat ik nu ga doen. Ik heb altijd heel veel interesse gehad in de gastronomie, maar het voorbije jaar heb ik beseft dat ik mijn leven over een andere boeg wilde gooien. Uiteraard zal ik in Perron 5 wel koken, maar het hoeft niet zo verfijnd te zijn. Daarom ga ik klassiek, en vooral heel lekker eten maken. Wat ik zelf aanraad? Onze huisbereide kaas- en garnaalkroketten zijn toch onze paradepaardjes. Al kan je hier natuurlijk evengoed gewoon een pintje komen drinken.”

Dat er in de buurt ook het populaire café Den Travoo en de nieuwere Bar Swings te vinden zijn, deert Steff niet. “Concurrentie is er altijd, maar iedereen baat zijn zaak uit op zijn eigen manier. De klanten moeten zelf kiezen waar ze het liefst gaan. Wij zijn open sinds 1 november en voorlopig kon ik niet echt klagen over de opkomst. Het kan alleen maar beter worden. Zolang ik het fijn vind, houd ik de zaak hier met veel plezier open”, besluit Steff.