kathleen-van-beveren-nieuwe-coo-era Foto: RR

Vastgoedmakelaar ERA trekt voormalig directielid Bpost aan als nieuwe COO

ERA, de grootste vastgoedmakelaar van Vlaanderen, en de overkoepelende holding Alfabet hebben een nieuwe Chief Operating Officer (COO): Kathleen Van Beveren. De 50-jarige topmanager, jarenlang directielid bij Bpost, zal er CEO Johan Krijgsman ondersteunen bij de verdere groei en structurele uitbouw van ERA en Alfabet. “Kathleen is met haar uitgebreide ervaring en expertise de geknipte persoon om onze ambities mee te realiseren”, zegt CEO Johan Krijgsman.

Met Kathleen Van Beveren halen ERA en Alfabet een nieuwe manager binnen met bakken ervaring. De Gentse werkte onder meer bij Volvo Cars, waar ze verschillende marketingfuncties bekleedde voor de hoofdzetel in Zweden. Ze leidde er ook de afdeling Interne controle van de fabriek in Gent. Na zeven jaar bij de Zweedse autoreus zette Van Beveren haar carrière voort bij Bpost. Daar bekleedde ze 16 jaar lang een aantal topfuncties en heeft ze verschillende groeidivisies geleid, zoals de afdeling new business development en de pakjesdivisie in België. De laatste vier jaren was ze lid van het Group Executive Committee van Bpost en CEO E-Logistics Europa en Azië.

Ambities waarmaken

Begin april maakte Kathleen Van Beveren de overstap naar de vastgoedsector, waar ze de rechterhand zal zijn van Johan Krijgsman, CEO van ERA en de overkoepelende holding Alfabet. Als COO heeft ze de taak om de torenhoge ambities bij ERA en Alfabet mee waar te maken en de interne structuur en organisatie klaar te maken voor het verdere groeitraject. Na het afgelopen recordjaar waarin 62,5 miljoen euro omzet is geboekt, ambieert ERA een jaaromzet van 100 miljoen euro en 180 kantoren tegen 2030.

“De vastgoedsector heeft me altijd erg geboeid”, zegt Kathleen Van Beveren, COO van ERA en Alfabet. “Privé heb ik immers al wel wat vastgoed gehuurd, verhuurd, gekocht en verkocht en heb ik zelf nog als syndicus opgetreden. Voor mij was het een zeer bewuste keuze om in dit verhaal in te stappen, aangezien ERA en Alfabet echte dienstenbedrijven zijn waar ondernemerschap en slagvaardigheid in het bloed zitten, de klant centraal staat en de wil om te groeien heel sterk aanwezig is.”

Referentie in vastgoed

Kathleen Van Beveren wordt niet alleen Chief Operating Officer van ERA, maar ook van Alfabet. Die holdingvennootschap is een jaar geleden opgericht met als objectief om dé referentie in het Belgische vastgoed te zijn, door verschillende expertises binnen het vastgoed samen te brengen..

“We hebben de voorbije jaren een geweldig groeitraject achter de rug, waardoor we met ERA de absolute nummer één van België zijn”, steekt Johan Krijgsman, CEO van ERA en Alfabet, de ambitie niet onder stoelen of banken. “Die positie willen we verder versterken, door ook in Franstalig België marktleider te worden. Ook met onze holding Alfabet slaan we verder dezelfde weg in. Ik ben dan ook erg trots dat Kathleen ons team komt versterken. Dankzij haar jarenlange ervaring in het leiden van filialen en overkoepelende organisaties, van transformatie- en digitalisatietrajecten, en haar expertise om bedrijven niet alleen te laten groeien, maar ook met elkaar sterker te laten worden, is zij voor ons de geknipte persoon om onze ambities waar te maken. Ik ben dan ook zeer positief gesteld over de toekomst, vandaar onze overtuiging: the best is yet to come!”