Nieuws Vlaams Brabant VDAB en UCLL gaan meer samenwerken

VDAB en UCLL gaan meer samenwerken

VDAB en UCLL gaan meer samenwerken

ucllDe VDAB Vlaams-Brabant en de hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL) ondertekenden een akkoord om diepgaander samen te werken. Beide instellingen willen hun aanbod optimaal op elkaar afstemmen. De VDAB en UCLL zijn ook buren in het researchpark in Heverlee.

“Er is geen tijd meer om talent te verspillen,” zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB. “Samen met hogeschool UCLL denken we nog beter op de specifieke behoeftes van de arbeidsmarkt in te kunnen spelen.”
De samenwerking van beide instellingen moet de kansen van werkzoekenden, cursisten en studenten in de regio op de arbeidsmarkt vergroten. De instellingen kunnen onder meer elkaars gebouwen gebruiken, maar er is nog veel meer.  Volgens Toon Martens, algemeen directeur van UCLL, kunnen de arbeidsmarktgegevens van de VDAB de studenten ook helpen bij hun oriëntatie.

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend tijdens het evenement ‘Gluren bij UCLL’. Dit studentenproject zette bedrijven uit de directe omgeving en uit de regio Vlaams-Brabant aan om een kijkje te gaan nemen op de gloednieuwe Leuvense campus van de groep Management & Technologie van UC Leuven-Limburg en zo te ontdekken welke samenwerkingsmogelijkheden de hogeschool te bieden heeft.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.