Nieuws Vlaams Brabant Veilinghuis voor groene energie helpt consument aan beste deal

Veilinghuis voor groene energie helpt consument aan beste deal

Fien Paepen van Stroomfixers.

Veilinghuis voor groene energie helpt consument aan beste deal

LEUVEN – Fien Paepen, gewezen COO bij communicatiebureau Boondoggle, is gestart met Stroomfixers. De Leuvense start-up is een digitaal, onafhankelijk groene energieplatform dat vertrekt vanuit de noden van de consument en deze helpt aan de beste deal via virtuele veilingen.  

In 2020 veranderde 20% van de Vlaamse huishoudens van energieleverancier om te besparen op de energiefactuur. Toch zet 80% de stap niet omdat het vergelijkingsproces voor velen een mentale rompslomp blijkt te zijn ondanks dat ze centen kunnen besparen. Daarom lanceert de Leuvense onderneemster Fien Paepen Stroomfixers: een digitaal, onafhankelijk groene energieplatform dat volledig vertrekt vanuit de noden van de consument. Door middel van energieveilingen wil Stroomfixers het Vlamingen makkelijker maken te switchen naar een groene energieleverancier met de beste prijs.

Zonder kleine lettertjes

“Vandaag is het praktisch niet meer zo moeilijk om over te stappen naar een andere energieleverancier, en toch doen de meesten het nog niet”, vertelt Fien. “De overload aan informatie en de moeilijkheid om transparant leveranciers met elkaar te vergelijken, is duidelijk nog een rem. Met Stroomfixers starten we volledig vanuit de noden van de consument. We willen hen op een eenvoudige manier in contact brengen met de juiste leverancier, zonder kleine lettertjes.”

Energieveilingen

Stroomfixers brengt mensen virtueel samen op energieveilingen, waar energieleveranciers competitieve prijzen aanbieden voor een groen contract van één jaar. Stroomfixers organiseert de veiling, draagt de nodige gegevens over voor een vlotte overstap en bezorgt alle “Stroomgenoten” een prijsvoorstel op maat van hun persoonlijke verbruik. Dat voorstel is altijd voordeliger dan het laagste vast tarief voor 1 jaar op het moment van de veiling in de v-test®, de onafhankelijke prijsvergelijker van de Vlaamse overheid.

Onafhankelijk en transparant 

“Met een energieveiling bekom je op een onafhankelijke en transparante manier de beste prijs. Vandaar dat we met Stroomfixers voor die methode kiezen. We vertrekken vanuit het gemak voor de gebruiker. Zo vragen we alle informatie maar een keer op. Eenmaal je ingeschreven bent bij Stroomfixers nemen we jaarlijks de zoektocht naar een goede prijs over,” legt Fien verder uit. Pas wanneer het resultaat van de veiling bekend is en er een concreet voorstel ligt, kiest de consument of hij het voorstel aanvaardt. Voor wie beslist over te stappen, regelt Stroomfixers gratis al het papierwerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.