Nieuws Vlaams Brabant Velo ontwerpt fiets voor Dr. Mobi

Velo ontwerpt fiets voor Dr. Mobi

Velo ontwerpt fiets voor Dr. Mobi

Het Sint-Theresiacollege uit Kapelle-op-den-Bos Is de eerste secundaire school in Vlaams-Brabant die een beroep doet op Dr. Mobi. Dat project biedt hulp bij de uitwerking van een mobiliteitsproject. De leerlingen springen voortaan op de fiets voor verplaatsingen tijdens de schooluren en uitstapjes in de buurt. De fiets werd speciaal ontworpen door Velo, het Leuvense bedrijf uit de sociale economie.

De schoolfiets is volledig op maat en behoefte van scholen ontworpen. “De fietsen zijn stevig, veilig, gemakkelijk in onderhoud en geschikt voor groot en klein. Met de schoolfietsen van Velo op School (VOS) worden scholen niet alleen mobieler, maar geven ze ook nog een boost aan sociale tewerkstelling”, zegt Peter Verstraeten van Velo.

Het college in Kapelle-op-den-Bos ontvangt als eerste secundaire school in de provincie een subsidie voor de aankoop van 23 schoolfietsen. Steeds meer secundaire scholen zien de fiets als het ideale vervoer naar buitenschoolse activiteiten. Door de provinciale subsidie kunnen ze zich speciaal ontworpen, degelijke en onderhoudsvriendelijke fietsen aanschaffen.

De provincie zet al langer in op duurzaam woon-schoolverkeer. Sinds dit schooljaar kunnen ook secundaire scholen een aanvraag indienen. “We willen scholen stimuleren om van stappen en fietsen met de leerlingen een gewoonte te maken. Ze stellen een jaarplan op met het hele jaar door aandacht voor praktische verkeerslessen. Zo doen kinderen en jongeren al vroeg ervaring op in het verkeer, wat hen voorbereidt op het moment waarop ze alleen de straat op gaan”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit.

Voor tien scholen is het de eerste keer dat ze deelnemen aan Dr. Mobi. Sinds de start van dat project in 2011 klopten al 160 scholen bij de provincie aan voor hulp bij de uitwerking van hun mobiliteitsproject. In totaal krijgen 28 scholen een subsidie om werk te maken van meer duurzame mobiliteit, goed voor 108.500 euro. “Met die subsidie investeren de scholen in materiaal voor de verkeerslessen, fietsen of een uitbreiding van de fietsenstalling.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.