Nieuws Vlaams Brabant Velokadee verhuurt een fiets op maat van het kind

Velokadee verhuurt een fiets op maat van het kind

Velokadee verhuurt een fiets op maat van het kind

Kinderen groeien razendsnel uit hun fietsen. Een financiële nachtmerrie voor heel wat ouders. In Leuven hebben ze er wat op gevonden. Velokadee verhuurt een fiets op maat van het kind.

Velokadee is een kinderfietsabonnement van Velo, organisatie uit de sociale economie, en de stad Leuven, met financiële steun van de Nationale Loterij. Ouders kunnen een kwaliteitsvolle kinderfiets huren en telkens wanneer die te klein geworden is inruilen voor een groter model.

Van loopfietsje tot tienerfiets. Zo kan elk kind op een veilige, mooie kinderfiets de vrijheid van het fietsen ontdekken. Op een fiets die met hen meegroeit zonder meerkost voor de ouders. Een prachtig initiatief, vinden wij zo.

De stad Leuven investeert daarbij expliciet in de betaalbaarheid van het systeem voor iedereen. Een heel jaar Velokadee kost  60 euro. Daarvoor krijgt de klant alle nodige wissels van fietsen en doorlopend gratis onderhoud door Velo.

Via de UiTPAS doet de stad Leuven nog een extra inspanning om de fietsen aan een solidair kansentarief aan te bieden aan gezinnen die het minder breed hebben. “Zo willen we met de stad mobiliteits- en vrijetijdsarmoede zoveel mogelijk tegengaan. Elk kind heeft recht op het plezier van een goede fiets om zich te kunnen verplaatsen, te bewegen en nieuwe plaatsen te ontdekken”, zegt Bieke Verlinden (SP.A), schepen van Sociale Zaken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.