Nieuws Vlaams-Brabant Verbouwing voor laatste restant oude Vaartkom

Verbouwing voor laatste restant oude Vaartkom

Verbouwing voor laatste restant oude Vaartkom

LEUVEN – Projectontwikkelaar ViRiX zal volgend jaar het gebouw op de hoek van de Havenkant en de Vaartstraat in Leuven renoveren. Hierdoor moet café De Lantaarn de deuren sluiten. 

Café De Lantaarn geniet een mythische status. De legende doet de ronde dat de tapkraan rechtstreeks is aangesloten op de brouwerij van AB InBev en dat het gat in het urinoir rechtstreeks in de Dijle uitkomt. Eind dit jaar verdwijnen de verhalen en het café in de geschiedenisboeken omdat eigenaar en projectontwikkelaar ViRiX andere plannen heeft met het pand.

Dat hierin nog plaats zal zijn voor een café of wijnbar, is nog niet beslist. Het gebouw zal na renovatie hoofdzakelijk uit kantoorruimtes bestaan. Meteen verdwijnt het laatste restant van de ‘oude Vaartkom’, al verzekert projectontwikkelaar Virix dat de gevel zo goed als volledig in haar authentieke staat bewaard zal blijven. ‘Je zal geen verschil zien tussen oud en nieuw’, zegt Vic Haenen van Virix. ‘De kenmerkende gevel van De Lantaarn blijft behouden, weliswaar met nieuwe schrijnwerkerij.”

De verbouwingswerken zullen tussen 18 maanden en 2 jaar in beslag nemen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.