Nieuws Vlaams Brabant Verhuizing uit Kobbegem leidt tot onrust bij De Persgroep

Verhuizing uit Kobbegem leidt tot onrust bij De Persgroep

Verhuizing uit Kobbegem leidt tot onrust bij De Persgroep

persgroepkobbegem-300x176De aangekondigde verhuizing van De Persgroep uit Kobbegem veroorzaakt veel deining bij het personeel. “Een verhuizing van de Brusselse rand naar het centrum van Antwerpen is voor de meeste werknemers niet vanzelfsprekend. De personeelsafvaardiging roept de directie op om gesprekken op te starten om de verhuizing voor zoveel mogelijk collega’s haalbaar te maken”, stelden de vakbonden dinsdag.

AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten van de stad Antwerpen, besliste maandag dat De Persgroep Publishing aan het Kievitplein in Antwerpen zijn nieuwe hoofdkantoor mag bouwen. De huidige hoofdzetel van De Persgroep bevindt zich in Kobbegem, deelgemeente van Asse. Het huidige bouwblok wordt eind 2017 afgebroken. De Persgroep kan tegen de zomer van 2019 de nieuwbouw realiseren.

De werknemersafvaardiging in de onderneming hield de voorbije weken een enquête bij het personeel om de problematiek in kaart te brengen. Exact 564 werknemers vulden de enquête in. Daaruit blijkt dat negen op de tien respondenten nu met de wagen, motor of bromfiets naar het werk komen. Bij een verhuizing naar een locatie aan het Centraal Station in Antwerpen dringt een omslag naar het openbaar vervoer zich op. De verplaatsingstijd wordt voor minstens zes op de tien collega’s langer. Soms met meer dan anderhalf uur.

“Niet voor iedereen zal de verhuizing doenbaar zijn”, zegt Tijs Hostyn, vakbondssecretaris van LBC-NVK. “Heel wat werknemers geven aan de verhuizing niet te zien zitten. Tijdverlies, praktische moeilijkheden en familiale omstandigheden zijn de meest genoemde redenen. We verwachten dat De Persgroep een oplossing biedt voor de onredelijke verplaatsingstijden die de mensen voorgeschoteld krijgen.”

Bij de personeelsleden die de verhuis wel zien zitten, verwacht de grote meerderheid dat De Persgroep compensaties aanbiedt. Zo wil 85 procent de mogelijkheid om aan thuiswerk te doen en 84 procent glijdende werkuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.