Nieuws Vlaams Brabant Verhuurder bedrijfsvoertuigen neemt concurrent over

Verhuurder bedrijfsvoertuigen neemt concurrent over

Jan Van De Perre.

Verhuurder bedrijfsvoertuigen neemt concurrent over

MACHELEN – Fraikin, verhuurder van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens aan kmo’s en grote ondernemingen, heeft de overname van concurrent Via Location afgerond. De merknaam Via Location zal enkel in Frankrijk behouden blijven, in België is Via Location sinds 1 maart volledig geïntegreerd in Fraikin. Het is een eerste stap in Fraikins ambitieuze Benelux-plan. Naast bijkomende filialen in Izegem en Luik wil Fraikin in 2022 ook voet aan de grond zetten in Antwerpen.

Via Location wordt in België volledig geïntegreerd in het Fraikin-merk. De klant geniet zo van één en dezelfde service, alleen wordt die nu nog beter ondersteund door een grotere groep en een groter netwerk. “Regionale ondersteuning is voor Fraikin een belangrijke pijler”, vertelt Jan Van De Perre, CEO van Fraikin Benelux. “Door ons netwerk uit te breiden willen we in de Benelux ons dienstenaanbod dichter bij de klant brengen zodat die bij wijze van spreken ook op de hoek van zijn straat een beroep kan doen op onze service en ondersteuning.”

Benelux belangrijk 

“De Benelux is voor ons een zeer belangrijke markt met het oog op de toekomst”, vult Philippe Cuoc, International Group COO van Fraikin, aan. “Ons doel is om groter en sterker te worden. We willen ons netwerk en onze vloot lokaal uitbreiden zodat we onze klanten in België, Nederland en Luxemburg nog beter kunnen bijstaan met ons dienstenaanbod en specialisaties in meerdere sectoren.”

Nieuwe filialen in het verschiet 

Om deze lokale verankering verder mogelijk te maken, wil Fraikin dit jaar nog nieuwe filialen openen in België. Naast het hoofdkantoor in Machelen en het filiaal in Bergen, moeten locaties in Izegem (zomer 2021) en later dit jaar in Luik de lokale dienstverlening nog beter ondersteunen. In 2022 staat een nieuwe locatie in Antwerpen op de planning.

Duurzame vloot

Fraikin zegt in te zetten op duurzaamheid. “Onze voertuigen zijn gemiddeld 3 tot 4 jaar. We doen er alles aan om onze trucks regelmatig te vervangen en gebruik te maken van de nieuwste technologieën om zo de CO2-uitstoot te beperken. Op die manier hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken over nieuwe regelgevingen. Tegen 2025, wanneer regelgevingen omtrent de lage- emissiezones weer verstrengen, zal onze vloot hierop voorbereid zijn”, besluit Van De Perre.

Over de financiële details van de overeenkomst is niet gecommuniceerd.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.