Vernieuwd Leuvens Kankerinstituut zoekt sponsors

kankerleuven

Het Leuvens Kankerinstituut (LKI) is vernieuwd. De opening op 28 november wordt gekoppeld aan een fundraising dinner. Daarmee vraagt het instituut, in 2006 opgericht onder de vleugels van KU Leuven en UZ Leuven, financiële steun voor onderzoek naar en zorg van kanker.

“De wetenschap boekt vooruitgang, maar kankercellen zijn intelligente overlevers”, zegt Griet Van der Perre van het LKI. “In het Leuvens Kankerinstituut willen we kennis, ervaring en middelen optimaal inzetten. Onderzoek, therapie en zorg vinden elkaar in het LKI in een versterkende wisselwerking.”

Fundamentele wetenschappers, klinische onderzoekers, artsen en zorgverleners gaan voortaan nog nauwer samenwerken. “Met slechts één doel: een nog betere zorg voor de patiënt.”

Het vernieuwde LKI wordt voorgesteld tijdens een openingszitting op zaterdag 28 november in de universiteitshal van de KU Leuven in de Naamsestraat in Leuven. Vanaf 17 uur is er een netwerkreceptie. De openingszitting start om 18.15 uur. Moderator is VRT-journaliste Martine Tanghe, die zelf slachtoffer werd van borstkanker. Sprekers zijn de professoren Ignace Vergote (voorzitter LKI), Wim Robberecht (vicerector biomedische wetenschappen), Marc Decramer (gedelegeerd bestuurder UZ Leuven) en Peter Carmeliet (hoofd lab voor angiogenese en neurovasculaire link). Ook de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) wordt aangekondigd.

Aansluitend is er het fundraising dinner. De gasten worden ontvangen om 19.30 uur. Vanaf 20 uur is er een gastronomische avond, ingeleid door Martine Tanghe en professor Eric Van Cutsem. De tafelrede is het terrein van (hoe kan het anders) Rik Torfs, rector van de KU Leuven.

De opbrengst van het diner gaat integraal naar het LKI. Een plaats aan tafel kost 300 euro. Ondernemers die het instituut willen steunen, kunnen een bedrijfstafel reserveren. Inschrijven kan online op www.uzleuven.be/lki/fundraising-dinner of via mail naar LKI@uzleuven.be.